Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Frenkie’s Ajax verslaat het PSV van Verstappen in potje Fifa

Het is december 2018 als we Frenkie de Jong en Max Verstappen druk heen-en-weer zien Instagrammen. Het gaat om een polletje van Ziggo, waarin moet worden bepaald wie het grootste sporttalent is. Om de verkiezing voor eens en altijd te beslissen, namen de twee het tegen elkaar op in een ouderwets potje Fifa. Met Matthijs de Ligt als commentator!

04 augustus 2020 - 15:46

Het begon allemaal met een simpel polletje op de Instagrampagina van Ziggo met de vraag: wie is het grootste Nederlandse sporttalent van 2018? Ajax schitterde dat jaar in de Champions League, terwijl Verstappen leuke dingen liet zien in de Formule 1. In de reacties ontstonden dan ook al snel twee kampen: kamp-Frenkie vs. kamp-Max.

De media-afdeling van Ziggo zag het gebeuren en spoorde de twee heren aan om elkaar via Instagram een beetje op te jutten. Er gingen video’s van Frenkie en Verstappen over en weer, met de oproep om vooral op hen te stemmen. Veel zin had het niet, want in de peilingen bleef het duo gewaagd aan elkaar.

Ziggo is al een flinke tijd hoofdsponsor van Ajax en daarnaast zendgemachtigde van Formule 1. Dan ben je al snel geneigd te denken: één en één is twee. En ja hoor, Ziggo kwam met een prima oplossing om de verkiezing voor eens en altijd te beslissen, namelijk middels een ouderwets potje Fifa!

De buitenkant van de Ziggo Dome werd ingezet als ultiem speelscherm voor het virtuele voetbalwedstrijdje en De Ligt werd opgetrommeld als commentator. Er stond naast de uitverkiezing tot grootste sporttalent ook nog iets anders op het spel, namelijk een taart. Wat de winnaar na afloop met het gebak zou doen, mocht hij zelf bepalen.

Frenkie wist uiteindelijk met Ajax het PSV van Verstappen te verslaan, net als de middenvelder dat ook later in het seizoen in de echte wereld deed. Stiekem hoopte we dat Verstappen naast een nederlaag ook werd getrakteerd op een taart in zijn gezicht, maar Frenkie spaarde de coureur.

In plaats daarvan wordt Max uitgenodigd om een Champions League-duel in de Johan Cruijff Arena bij te wonen, aangezien er in Eindhoven dat seizoen geen Europees voetbal meer werd gespeeld.

https://twitter.com/Max33Verstappen/status/1088127375760637958?s=20

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >