Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Een impressie van een zeer bijzonder bezoek aan een Ajaxwedstrijd

Een maandje of vijf... Zolang hebben we erop moeten wachten om weer met eigen ogen naar Ajax te kunnen kijken. En we moesten er wat voor over hebben om van de partij te zijn, maar eenmaal binnen was het toch weer hartstikke fijn. Zeker als Ajax met 5-1 wint van FC Utrecht!

14 augustus 2020 - 10:37
openerutrechtoefenencar
De eerste stoeltjes zijn gevuld. Het is een begin. En door! © Pro Shots

Het is allemaal niet als normaal, verre van zelfs, maar onze honger naar voetbal en Ajax in het bijzonder is tenminste weer een beetje gestild. Het stomme is dat je van dit eerste hapje alleen maar meer honger krijgt en laten we hopen dat oude tijden snel kunnen terugkeren.

Oude tijden waarin weer gesprongen en gezongen kan worden op de tribunes van de Johan Cruijff Arena, om maar een voorbeeld te noemen. Weer mogen juichen! Weer volle tribunes. En ga zo maar door. 'Helaas' moeten we voorlopig onze zegeningen tellen.

En precies dat deden de 2700 Ajaxsupporters die van de partij waren en werden getrakteerd op een spetterende eerste helft. Er kon maar liefst vijf keer 'hoera' gefluisterd worden, plus een zesde keer toen de 'zichtbaar aanwezige vakverkopers' hun opwachting maakten.

Hopelijk zijn er volgende keer meer verkopers, maar precies daarom was Ajax - Utrecht behalve een oefenwedstrijd ook een testduel: er is al beloofd dat het volgende keer beter gaat. En dat is de grote winst van deze oefenpartij.

De 5-1 is leuk, maar punten levert het helaas nog niet op. Laten we hopen dat de winst erin schuilt dat we kunnen opschalen: niet alleen naar meer vakverkopers, maar ook naar meer supporters en al het moois wat voetbal met zich mee kan brengen.

De foto's zijn van De Brouwer en Pro Shots.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >