Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Derde shirt Ajax komt in gelimiteerde oplage van 10.000 stuks

Valt het donderdag door Ajax gepresenteerde derde shirt bij jou in de smaak? Dan is het zaak dat je niet te lang twijfelt met de aanschaf. Er komen er beduidend minder van in omloop in vergelijking met het reguliere blauwe uitshirt.

20 augustus 2020 - 10:06
Gelimiteerde-oplage-1200
Het derde shirt kan wel eens héél snel uitverkocht zijn... © Ajax Life

Ajacieden groot en klein komen aan hun trekken, want het donkerkleurige tricot met gouden accenten komt in alle maten in de fanshops te hangen. Of je nu een minikit in maatje 92 nodig hebt of 3XL, ze komen beschikbaar. Alleen is op wel écht op!

Het is een tikje lastig inschatten hoe hard de verkoop precies gaat, maar van het derde shirt komen – over alle maten verdeeld – 10.000 stuks in de verkoop. Ter vergelijking: van het reguliere blauwe uitshirt zijn er 30.000 besteld.

Ajax heeft bewust klein ingekocht. Ook om te kijken of er markt is voor een extra shirt. Mocht de verkoop keihard gaan, wordt er echter evengoed niet bijbesteld, zo kregen wij van Ajax Life te horen.

De bijbehorende trainingslijn – eveneens in zwart/goud – komt ook in gelimiteerde oplage beschikbaar. Het gaat hier om een trainingstop, -broek, -shirt en -short. Hoe dan ook, voor liefhebbers van voetbalshirtjes is het derde tenue natuurlijk koren op de molen.

Ajax speelde voor het laatst in seizoen 2004/2005 in een derde shirt, toen geheel in overwegend zwart met rode details. Dat tricot werd amper gedragen. Een keertje tegen Ajax Cape Town, maar in officiële duels slechts een enkele keer. We herinneren ons uit dat seizoen enkel het KNVB-bekerduel met Willem II en de Uefa Cup-ontmoeting bij AJ Auxerre. Veel geluk bracht het shirt niet, want beide duels gingen verloren.

De nieuwe lijn is vanaf donderdag verkrijgbaar in de Ajax Fanshops, zowel in de drie fysieke winkels als online. Dat geldt overigens ook voor de bijhorende trainingscollectie. Ben je lid van SV Ajax? Dan krijg je 10 procent korting op vertoon van je clubcard.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >