Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax wil Suarez verleiden tot terugkeer als kans zich voordoet

Het is niet gezegd dat het gebeurt. Sterker nog, we durven amper in te schatten hoe groot de kans is. Maar de aanwijzingen beginnen zich nu wel op te stapelen. Het gaat nog altijd te ver om te stellen dat een terugkeer van Luis Suarez in de maak is, maar Ajax zit wel op het vinkentouw.

17 augustus 2020 - 17:09
suarezterugcar
Stel je toch eens voor dat... © Ajax Images

Ajax werd door de jaren heen kortstondig in verband gebracht met Mario Balotelli en Samuel Eto'o, maar ook met Dusan Tadic en Daley Blind. We weten hoe het is afgelopen: twee keer werd het niks en twee keer werd het een voltreffer. We weten binnenkort in welke categorie Suarez valt.

Suarez? Ja, Suarez! De Uruguayaan droeg tussen de zomer van 2007 en begin 2011 al het Ajaxshirt en veroverde vanaf dat moment de wereld. De aanvaller maakte doelpunt na doelpunt, 83 stuks in totaal, en gaf in die tijd nog net iets meer assists dan de recent vertrokken Hakim Ziyech.

Ajax werd ingeruild voor Liverpool FC en daarna trok de aanvaller naar FC Barcelona, waar hij zijn prijzenkast vulde met zo'n beetje alles wat er te winnen valt. En nog altijd is Suarez basisspeler. Wel wordt langzaam de vraag: wat heeft de toekomst in petto?

https://twitter.com/orioldomenech/status/1295297567136374785

Het is ongekend crisis bij Barcelona, dat een pijnlijke oorwassing kreeg van Bayern München. De kwartfinale van de Champions League met maar liefst 2-8 verloren. Ongelooflijk! Barcelona moet vernieuwen, besparen, bezuinigen, herbouwen en noem het maar op. Alles tegelijk.

De 33-jarige Suarez staat ook op de nominatie om te vertrekken. Maar waar naartoe? Ajax behoort tot de mogelijkheden. Het eerste bericht kwam zondag van de Uruguayaanse televisie en daarna verschenen er berichten van Spaanse journalisten – is er vorige week echt al toenadering gezocht? – tenslotte gevolgd door De Telegraaf en Voetbal International.

Dan is duidelijk dat er iets speelt. Maar nee, het is niet direct gezegd dat Suarez morgen, deze week of na het weekeinde terugkeert bij Ajax. Het wordt ouderwets afwachten, want er kan nog van alles gebeuren. We hopen wel vaker op de terugkeer van een speler en helaas blijkt die hoop vaak ijdel.

Misschien is het beter om nog niet direct te beginnen met het maken van mogelijke opstelling, want dat lijkt allemaal nog wat voorbarig. Maar wie weet, wie weet keert Suarez terug. Als we toch eens in de toekomst konden kijken wat er te gebeuren staat!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >