Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Afsluiter van serie unieke beelden: hooghouden met Mühren!

Bij hooghouden in Ajaxshirt denk je aan de mascotte bij een thuiswedstrijd, aan Richard Witschge in de klassieker en heel misschien ook Luis Suarez... Maar aan wie je eigenlijk hoort te denken, is Gerrie Mühren. Die hield het balletje hoog in Bernabéu. Een ongekende klassieker!

07 augustus 2020 - 17:48

We hebben de afgelopen periode zonder voetbal proberen te overbruggen door unieke beelden te delen. Het ging vaak om beelden uit het verleden, de ene keer een verder verleden dan de andere keer. Hoe langer de voetballoze tijd duurde, des te lastiger werd het om iets leuks te vinden.

Gelukkig staat de eerste oefenwedstrijd voor de deur en hopelijk zijn er nieuwe unieke beelden in de maak. Maar voordat we afsluiten, kunnen we niet zonder deze klassieker. Gerrie Mühren! Wat een voetballer, wat een Ajacied! Branie in een vol Bernabéu.

De Ajacieden hadden het helemaal niet zo gemakkelijk met Real Madrid, in de halve finales van van de Europacup 1 in 1973. Ajax had thuis met 2-1 gewonnen en stond inmiddels met 0-1 voor, maar niets was nog zeker. Tijd dus om een beetje angst in te boezemen. Om te laten zien wie er de baas is.

Mühren wist hoe je dat moest doen. De overige spelers stonden als het ware in een denkbeeldige kring om hem heen en die ruimte en rust benutte hij om het balletje een paar keer hoog te houden. De manier waarop Gerrie de bal vervolgens meegeeft aan de opkomende Ruud Krol zegt ook alles.

Het was uniek, ongeëvenaard en we hebben ervan genoten. Dank je wel, Gerrie! En dank je wel Ajacieden, voor al die unieke beelden. Het wordt weer tijd voor de helden van nu. Maar we blijven de helden van weleer dankbaar. Want mede dankzij de gouden generatie en al die anderen is Ajax wat het is.

Op naar het heden!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >