Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Unieke beelden: Veltman beslist klassieker terwijl Moisander graag een penalty wil

Het voelt nog een beetje raar om te moeten tikken dat Joël Veltman geen Ajacied meer is. Althans, hij is en blijft een echte Ajacied, maar is niet langer speler van Ajax. Laten we daarom achterom kijken naar niet alleen een memorabel moment, maar ook een leuk moment: de klassieker van 2014.

30 juli 2020 - 17:33

De Ajacieden waren in 2014 op weg naar hun vierde schaal op een rij, maar moeten daarvoor wel Feyenoord zien af te schudden. Uiteindelijk lukt dit vrijwel altijd... Alleen op het moment zelf moet het nog wel eventjes gebeuren. En het gebeurt. In De Kuip. Dankzij het laatste zetje van Veltman.

Het was de derde klassieker van het seizoen en voor de derde keer kwam Ajax ook 1-0 achter om uiteindelijk ook voor de derde keer te winnen. De matchwinnaar? Veltman. Hij maakt alles bij elkaar opgeteld best een grappig doelpunt. Spoel om te beginnen de video door naar 09:40 minuten.

Ajax krijgt een corner cadeau van Daryl Janmaat en de Feyenoorder zal nog wel eens spijt hebben van het weggeven van dit cadeautje. De voorzet van Lerin Duarte is niet eens onwijs strak, maar op een of andere manier ontstaat er ruimte in de doelmond, waar de bal stuitert. De verdediging is nergens te bekennen.

Niklas Moisander duikt weer eens op bij de tweede paal en ziet zijn kans schoon, maar de bal wordt geblokt. Met de hand? Voor de Fin is dit reden om te stoppen met het spel en zich tot de scheidsrechter te wenden. Penalty, penalty, penalty! Moisander staat druk te gebaren.

Ondertussen blijft Veltman opletten en bovendien doortastend handelen. Hij werkt de bal in het doel en loopt juichend weg. Sssssstttttttt! De Ajacied krijgt De Kuip stil en wil dat graag weten. Ondertussen staat Moisander nog altijd te smeken om een penalty.

Pas als hij merkt dat zijn andere teamgenoten stuk voor stuk juichend wegrennen, vraagt Moisander zich af waar het feestje is. Gelukkig is de Fin scherper in het restant van de wedstrijd, waarin de 1-2 over de streep moet worden getrokken. Dat lukt uiteindelijk ook, waarna we begin maart al vrijwel zeker weten dat Ajax later dat seizoen kampioen wordt.

Tot zo ver deze aflevering van unieke beelden!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >