Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: uitvak steekt tijdens Bayern-uit in absolute topvorm

Weet je waar we nu echt zin in hebben? Om weer eens ouderwets verbaasd te worden door frivool en leuk spel van Ajax. Zoals krap twee jaar geleden het geval was tegen Bayern München. Het eindigde helaas in 1-1, maar zowel uitvak als elftal stak in goede vorm en het werd alleen maar mooier.

22 juli 2020 - 15:59

Het was echt niet zo dat Ajax al fantastisch draaide toen het 2 oktober 2018 op bezoek ging bij 'der Rekordmeister'. Maar eigenlijk konden we precies hetzelfde zeggen over de Duitsers, die rond die tijd duidelijk in een wak verkeerden. Tsja, wisten wij op dat moment veel.

We waren toen vooral nog blij dat Ajax terug was in de Champions League. En dankzij 3-0-winst op AEK Athene was de eerste driepunter al binnen. Kortom, de Ajacieden konden redelijk vrijuit spelen in de Allianz Arena. Ook omdat Bayern al een potje of twintig op rij had gewonnen in de groepsfase.

Tot Bayern - Ajax dus. Het uitvak was sowieso al de hele dag vol goede zin en dat werd er na de aftrap niet minder op. Ook niet na een vroege achterstand. Nee, het waren de uitsupporters die in een langgerekt vak de dienst uitmaakten en hoe harder er werd gezongen des te beter Ajax ging voetballen.

Er werd zelfs zo hard gezongen dat Noussair Mazraoui de bal tegen de touwen kon schieten, waarna een uitzinnig gejuich losbarstte bovenin het onderkomen van Bayern. Eigenlijk had Ajax die avond moeten winnen. Eigenlijk... Al hoefden we er achteraf niet onwijs van te balen. Het mooiste zou nog volgen.

Dat kon misschien wel zo wezen, maar als de gedachten teruggaan naar Bayern - Ajax denk je toch al snel: wat een heerlijk tripje was dat! Daarom hebben we deze video van @Ventos vandaag uitgekozen voor onze serie unieke beelden. Veel kijkplezier!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >