Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Het mooiste team van Ajax speelt bij Only Friends

Natuurlijk support jij al de mooiste club van Nederland, maar wist je dat elders in Amsterdam ook gespeeld wordt in het shirt van Ajax? De spelers en speelsters van Only Friends dragen het wit-rood-wit sinds 2017 met grote trots.

08 juli 2020 - 10:28

Only Friends is de grootste sportclub van Nederland voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Onder het motto 'je bent goed zoals je bent' kunnen kinderen hier kiezen uit 25 verschillende sporten en trainen ze wekelijks met veel plezier. In het filmpje zien we de bevlogen Dennis Gebbink praten. Hij staat aan de wieg van Only Friends, wat een onwijs groot succes is geworden.

Sinds seizoen 2018/2019 gaan de voetballers van Only Friends zelfs als echte Ajacieden (Ajax G-voetbal) het veld op. Hoe tof is dat? Nee, maar écht, denk je eens in hoe gaaf dat is voor die kids! Bekijk bovenstaande beelden en je kunt er alleen maar onwijs blij van worden. Wij wel in elk geval.

En Ajax ook, want het adopteerde in 2017 alle voetbalteams van Only Friends. Daarom mogen de spelers en speelsters nu spelen in het officiële shirt van Ajax Amsterdam. Met het logo van Only Friends op de mouw.

Het levert de voetballers van Only Friends geweldige avonturen op, want het selectieteam gaat ook de grenzen over voor buitenlandse toernooien in onder meer Wenen en Florence. Zie het als een soort Champions League tegen andere bekende grote clubs.

Als Supportersvereniging Ajax dragen we onze vrienden van Only Friends ook een warm hart toe. Jaarlijks organiseren we een speciale Ajax Kids Tour op het sportcomplex van Only Friends aan de Beemsterstraatweg in Amsterdam. Check hier de video en zie hoe tof zo’n dag is!

Wil je meer weten over Only Friends, neem dan snel eens een kijkje op hun website. Ook zijn de sporters te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >