Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: het geweldige rustoptreden van Marley plus 1-0 tegen AEK

We gaan voor onze dagelijkse aflevering vol unieke beelden dit keer niet eens zo gek ver terug. Nee, we komen uit bij 19 september 2018. Het betreft de wedstrijd tussen Ajax en AEK Athene. Ajax wint met 3-0, maar vertelt dat het hele verhaal? Nope. Deze video doet dat wel.

21 juli 2020 - 11:15

Hoe zat het ook alweer? Ky-Mani Marley zat in de zomer van 2018 als toeschouwer op de tribune bij Ajax - FC Emmen (5-0) en genoot van de sfeer in het stadion. Hij was onder de indruk van de liedjes van zijn vader die uit volle borst in het stadion werden gezongen.

Ky-Mani werd erdoor gegrepen, zoals je soms overkomt als je ergens bent. Hij vertelde graag een keertje echt te komen zingen en enkele weken later was het al zo ver, tijdens een Europees avondje in de Johan Cruijff Arena. En we weten: Europese avondjes in de JC Arena zijn top!

Maar die avond kwam Ajax een beetje moeilijk op gang, zoals vaker tijdens 19.00 uur-wedstrijden. Toen werd het rust. En was het de beurt aan Ky-Mani. “Bel me en ik kom zingen,” had hij gezegd. Er werd gebeld, er werd gezongen... en er werd gescoord!

Het was simpelweg fantastisch. Ky-Mani mocht van de Uefa het veld niet op in de rust en koos er daarom voor te zingen in de hoek van de F-side. Een uitstekende keuze! Toen 'Three Little Birds' allang was afgelopen, volgde er een toegift vanaf de tribunes. Ondertussen werd er afgetrapt.

Ajax zocht direct de weg naar voren en terwijl het liedje van Marley nog altijd werd geneuried en zelfs gezongen, werd er een corner getrapt. Die werd in eerste instantie afgeslagen, maar in tweede instantie... bolde het net, dankzij Nico Tagliafico!

De Ajacieden op het veld en tribunes kwamen vervolgens echt los, waarna we een heerlijke tweede helft tegemoet gingen. Zo zie je maar waar een puik optreden tijdens de rust goed voor kan zijn, fantastisch!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >