Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Haarms beult 'Beer van de Meer' nog één keertje af

Wij houden niet zo van de term 'beul', die te pas en te onpas wordt gebruikt. Vooral als Ajax een keertje door iets of iemand is uitgeschakeld. Er is maar één beul en dat is de goede beul. Bobby Haarms dus! Tijd om weer wat mooie beelden te delen.

31 juli 2020 - 11:46

Haarms is en blijft een oer-Ajacied zoals ze tegenwoordig misschien wel niet eens meer gemaakt worden. Zou een huidige Ajacied over een jaartje of 25 dezelfde status krijgen als de assistent-trainer der assistent-trainers? We kunnen het ons haast niet voorstellen.

Het standbeeld van Bob staat ook alweer negen jaar bij de ingang van de inmiddels Johan Cruijff Arena. Dat is een hele poos! Het is bijna alsof het standbeeld er ook altijd heeft gestaan. En als iemand dat standbeeld dubbel en dwars heeft verdiend, dan wel Haarms!

We waren op zoek naar een ander filmpje voor de serie unieke beelden, maar toen kwamen we dit tegen. Ook prima. Wat zeggen we? Schitterend! Prachtig! Harry Vermeegen – in zijn goede tijd – brengt op De Toekomst nog een keertje Haarms en Piet Schrijvers samen voor een laatste sessie.

De kwaliteit van het filmpje valt tegen, maar laat je niet tegenhouden. Het is prachtig. Haarms en Schrijvers werden drie keer samen kampioen en wonnen ook een KNVB-bekertje, voordat de doelman verder werkte aan zijn erelijst, maar Haarms zich niet meer thuis voelde bij Ajax en vertrok.

Gelukkig kwam het later allemaal weer goed en groeide Haarms alsnog uit tot ultiem clubicoon. En de staat van dienst van Schrijvers mag er trouwens ook zijn: hij stond maar liefst 269 keer onder de lat in het keepersshirt van Ajax. Je ziet aan alles dat tijdens deze laatste trainingssessie twee goede vrienden en echte Ajacieden elkaar treffen.

Mooi, heel mooi!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >