Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: dit gebeurde er nog meer in de klassieker van het hooghouden

De klassieker van 1997 staat synoniem voor het hooghouden van Richard Witschge. Wij durven het zelfs wel aan: meer mensen zijn op de hoogte van het pesterijtje van Witschge dan van de uitslag. Welnu, het wordt 4-0 en de samenvatting van deze editie van Ajax - Feyenoord is nog zeer de moeite!

24 juli 2020 - 15:27

Natuurlijk won Ajax de klassieker. Ajax wint de klassieker in principe altijd! En dit keer dus met 4-0, maar het is niet zozeer een doelpunt waarover we dik twintig jaar later nog altijd praten... Nee, dat is het hooghouden van Witschge. Volledig terecht natuurlijk, maar toch.

Gebeurde er verder nog iets die avond? Oh, jazeker! Nou en of zelfs! Ajax speelde Feyenoord weer eens op een hoop. Het Ajax van 97/98 was een van de leukste ploegen die in de Arena heeft gespeeld, al wordt de concurrentie gelukkig steeds een toefje zwaarder.

Er is geen sprake meer van een vlag op een modderschuit. Desondanks is het nog steeds de moeite om de samenvatting van 26 oktober 1997 er nog eens bij te pakken. Als je de samenvatting checkt, kun je alleen maar bedenken: wat is het eigenlijk jammer dat Ole Tobiasen zo veel blessureleed heeft gekend...

De Deense rechtsback laat een goede indruk achter, evenals de druk bezette spits Shota Arveladze en toen nog wonderkind Dani. Tel dit op bij bekende namens als de broertjes De Boer, Litmanen, Van der Sar, de altijd eminente aanvoerder Blind en tenslotte Witschge. Nou, dan heb je een leuk elftalletje staan, hoor!

Vraag dat maar aan de Feyenoorders die enige vorm van tegenstand probeerden te vormen, want het werd een ouderwets zware avond voor de Stadionclub. De soms fraai uitgespeelde aanvallen kenden met Litmanen, Arvelade, Dani en Ronald de Boer vier verschillende eindstations.

Het is gewoon smullen. En daarna is het tijd voor het toetje van Witschge!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >