Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Unieke beelden: De Ligt viert bereiken EL-finale met uitvak in Lyon

Soms loopt er bij Ajax een speler rond die net zo goed een supporter op de tribune had kunnen zijn. Matthijs de Ligt is zo iemand. De inmiddels vertrokken verdediger weet als geen ander hoe je een feestje met de fans moet bouwen. Zo ook in Lyon, toen Ajax na een bloedstollende wedstrijd de Europa League-finale wist te halen.

01 juli 2020 - 14:10

We weten na Celtic-uit in 2015 dat Vaclav Cerny en Davy Klaassen best van een feestje met het uitvak houden, maar ook De Ligt gaat een fijne afterparty niet uit de weg. Helemaal niet zelfs! De oud-captain schreeuwde de Ajaxsupporters meermaals toe en ging vaak met een schorre stem naar huis.

We denken aan het officieuze kampioensfeestje van vorig seizoen, de huldiging op het Museumplein en de afterparty op het Arenadek na de thuisoverwinning op Olympique Lyon (4-1).

Laatstgenoemde leverde al mooie beelden op, maar toen Ajax definitief afgerekende met de Fransen en de finale wist te bereiken, gingen pas echt alle remmen los! Kijk maar in de video van Ventos hierboven. Het is een heerlijk gezicht om De Ligt het uitvak zo zien op te zwepen.

Als het product uit de eigen jeugdopleiding het eerste deel van het liedje heeft ingezet en de meegereisde supporters luidkeels hebben meegezongen, loopt hij even weg om het uitvak in spanning te laten.

Maar dan gaat de verdediger weer los! En alle fans schreeuwen hun kelen schor, samen met De Ligt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >