Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: ‘nieuwe’ shirts vallen niet in de smaak bij De Boer en Ajacieden

Ajaxsupporters blijken ware fashionistas als het om voetbalshirtjes gaat, maar ook de spelers hebben hun mening al snel klaar wat betreft het tenue waarin ze voetballen. Zo mochten enkele Ajacieden in 2014 hun zegje doen tijdens de shirtpresentatie van Adidas. En ze waren op zijn zachtst gezegd niet echt blij met wat ze zagen…

22 juni 2020 - 10:22

Daley Blind, Siem de Jong, Jasper Cillessen en toenmalig coach Frank de Boer werden opgetrommeld om hun mening te geven over de nieuwe voetbalshirts voor het seizoen 2014/2015. Wat de Ajacieden tijdens de presentatie niet weten, is dat de man van Adidas een acteur is en dat de gepresenteerde tenues volledig nep zijn.  

Onder het toeziend oog van Edwin van der Sar – die eveneens in het complot zit – worden de shirtjes gepresenteerd. We zien een tricot met tulpen voorbij komen, een soort brulshirt met een leeuw erop en een tenue in alle kleuren van de regenboog. De geschokte blikken van de Ajacieden zeggen al genoeg over wat ze van de shirts vinden.

Als de man van Adidas even de kamer uitloopt, spreken De Jong en Blind zich nadrukkelijk uit over de shirts. “Ik vind dit echt niks, hier ga ik niet in spelen,” horen we. Ondertussen zit De Boer letterlijk met zijn handen in het haar terwijl hij zich afvraagt af of ze bij Adidas wel serieus bezig zijn.

Gelukkig worden de Ajacieden snel uit hun lijden verlost en worden de échte nieuwe shirts gepresenteerd. Daarover zijn de spelers en coach gelukkig een stuk meer tevreden!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >