Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Musampa maakt winnende tegen Manchester United

Het kan zijn dat de kop boven dit stuk je in de war brengt. Kiki Musampa die de winnende maakt tegen Manchester United…? Oh jazeker, dat was tijdens de allang weer vergeten Umbro Cup in 1996. Check de korzelige beelden maar!

19 juni 2020 - 14:02

De officiële naam van dat vriendschappelijke toernooi was ‘The Umbro International Tournament’, logischerwijs gesponsord door Umbro. Het toernooi werd twee keer in Engeland georganiseerd en aangezien Ajax toen gestoken ging in Umbro waren de Amsterdammers net zo vaak van de partij: in 1996 en 1997.

Wij nemen je graag mee terug naar 1996, toen het mini-toernooitje werd georganiseerd door Nottingham Forrest. De andere drie deelnemers waren Chelsea, Manchester United en dus Ajax. Het was met recht een mini-toernooi, want er werden maar vier potjes gevoetbald. De winnaar van de eerste wedstrijd zou gelijk in de finale staan tegen de winnaar van de andere wedstrijd.

En Ajax haalde die finale via de 2-1-zege op Manchester United, zoals je hierboven kunt zien. Het is grappig, want wij konden ons geen bewegende beelden herinneren van Roy Keane en Eric Cantona op één veld met Danny Blind en Marcio Santos. Om maar wat te noemen.

Frank de Boer was verantwoordelijk voor de eerste Ajaxtreffer, waarna Musampa de score zou verdubbelen. Dat bleek de winnende, want de United-goal van Brian McClair zou niks meer aan de finaleplek van Ajax veranderen.

In die eindstrijd zou Ajax het opnemen tegen Chelsea. De Londenaren wonnen met 2-0 door doelpunten van Dennis Wise en Dan Petrescu. Maar goed, het is natuurijk veel leuker om beelden te delen van een gewonnen potje. Ja toch?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >