Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: lekker feestje in Arena na dubbele finale tegen Feyenoord

Heb je zin in wat vrolijkheid op deze woensdag? Mooi, want we nemen je graag mee terug naar het lekkere feestje na het winnen van de achttiende KNVB-beker. Feyenoord werd over twee wedstrijden met liefst 6-1 omver geblazen en toen de Ajacieden thuiskwamen met de beker, barstte een heerlijk feestje los in de dan nog Amsterdam Arena. Beelden!

10 juni 2020 - 09:23

Vooropgesteld: wij zijn geen supporter van een bekerfinale over twee wedstrijden, maar dat is dus wel precies wat er in 2010 gebeurde, toen bleek dat Ajax en Feyenoord met elkaar moesten uitvechten wie de Dennenappel zou winnen. Het werd een over twee wedstrijden uitgesmeerde eindstrijd. In Amsterdam waren supporters van Feyenoord niet welkom en vice versa. 

Het was allemaal niet fraai, maar toch bewaren we goede herinneringen aan het tweeluik. Ajax vertrok op 6 mei 2010 met goede moed richting het hol van de leeuw, na de heenwedstrijd al simpel met 2-0 te hebben gewonnen. Terwijl de spelersbus van Ajax parkeerde naast De Kuip, volgden zo'n tienduizend Ajaxsupporters het hele gebeuren op grote schermen in de Arena.

En daar kon de uren die volgden gejuicht worden, want ook in Rotterdam bleek de ploeg van Martin Jol veel te sterk. Het werd 1-4. Luis Suarez en Siem de Jong troffen doel aan Amsterdamse zijde en dus werden de traditionele en onvermijdelijke badjassen uitgedeeld aan de Ajaxspelers. Allemaal leuk, allemaal aardig, maar het mooiste moest nog komen. Dat zie je ook als je bovenstaand filmpje bekijkt.

Eerst krijg je de samenvatting voor je kiezen, waarna de uitreiking van de beker volgt. Maar ja, een beker in ontvangst nemen zonder de eigen supporters erbij is natuurlijk helemaal niet tof. Daarom zou er wat later op de avond alsnog een goed feestje gebouwd worden, ondanks dat de beker een beetje voelde als een troostprijs. Kijk het filmpje dus vooral af!

Het veld van de Arena zou namelijk volstromen met de eigen aanhang, om zo de spelersgroep een heldenontvangst te geven. De beker kon zo tóch voor eigen publiek worden getoond. Verder kon Jan een liedje zingen, Urby Emanuelson plechtig beloven écht niet naar PSV te gaan en trainer Jol zijn verbazing en dank uitspreken over al het enthousiasme bij de eigen fans.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >