Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Unieke beelden: 33e kampioensfeest door de ogen van Blind

Er waren tijden waarin Ajax bijna jaarlijks kampioen werd. We gaan terug naar het seizoen 2013/2014, waarin de ploeg van Frank de Boer voor het vierde jaar op rij de beste van Nederland werd. Daley Blind zette zijn GoPro aan en legde alle feestvreugde vast: van de kleedkamer in Almelo tot de afterparty in Amsterdam. Kijk je mee?

15 juni 2020 - 09:53

Het 34e landskampioenschap was er een om nooit te vergeten. Na een jarenlange prijzendroogte kon er eindelijk weer worden gejuicht in Amsterdam. Maar nog niet zo lang geleden waren er ook tijden waarin het behalen van de schaal bijna een zekerheidje was.

Zo ook in het seizoen 2013/2014. Ajax was inmiddels al drie keer op rij de beste van Nederland geworden en in april kwam daar het vierde landskampioenschap op rij bij. Er werd weliswaar geen sprankelend voetbal gespeeld dat seizoen, maar dat mocht de feestvreugde niet bederven.

In Almelo had Ajax aan één puntje genoeg om wederom tot landskampioen te worden gekroond. De wedstrijd draaide uit op een vaal potje, waarin Lasse Schöne nog wel een heerlijke vrije trap tegen de touwen werkte. Simon Cziommer zorgde uiteindelijk voor een eindstand van 1-1.

Het was geen wedstrijd om je vingers bij af te likken, maar nadat de schaal was uitgereikt, barstte toch een heus feestje los. Blind zette zijn GoPro aan en legde alles vast. De verdediger neemt je mee naar de Almelose kleedkamer, waarin wordt gedanst en met bier en champagne wordt gespoten.

Wat volgt is de busreis naar de toen nog Amsterdam Arena, waar al duizenden supporters klaarstaan voor de huldiging. We zien dat het bier in de bus rijkelijk vloeit, al hoewel we Kenneth Vermeer gewoon met een koffiebekertje spotten.

Aangekomen bij de Arena worden de Ajacieden een voor een op het podium geroepen om de vers veroverde schaal te tonen aan het publiek. Het leuke aan het Go Pro-effect is dat je bijna het idee hebt dat je de schaal zelf omhoog lift. Het hele feest wordt vervolgens afgesloten met een afterparty in de stad.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >