Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars: ‘Vervanger voor Ziyech? Dat hoeft niet direct’

Directeur spelersbeleid Marc Overmars liet maandag in een interview met de eigen clubzender weten dat het geen uitgemaakte zaak is dat er nu nog een speler wordt gehaald om Hakim Ziyech te vervangen. De vraag is namelijk of het nodig is.

22 juni 2020 - 21:10

“Een vervanger voor Ziyech? Dat hoeft niet direct,” aldus Overmars, op rustige toon. “Antony kan dat ook zijn. We gaan eens zien hoe zich dat ontwikkelt. Een iets andere manier van spelen is ook een optie.”

Ajax’ technische man sluit eveneens niet uit dat recordaankoop Antony al snel een grote rol kan vervullen, al krijgt de Braziliaan de tijd om aan Nederland en Ajax te wennen. Net zoals David Neres dat kreeg. “Het is onze grootste aankoop, nog van voor de coronasituatie. Ik ben heel benieuwd naar hem. Het is echt een creatieve speler.”

Eentje die wellicht Ziyech kan doen vergeten, al moet je daar altijd voorzichtig in zijn. “Ik denk dat we hier de perfecte situatie voor Antony hebben. Hij kan vanaf links, rechts en op tien spelen. We geven hem de tijd. Het is een beetje vergelijkbaar met Neres.”

Overmars ging in op diverse geruchten van spelers die aan Ajax worden gekoppeld. Zo zong ook de naam van Jonathan David van KAA Gent rond. Tamelijk hardnekkig zelfs. De oud-aanvaller moet erom lachen en wijst de suggestie van de hand.

“Als ik alles moet geloven van wie er allemaal aan ons worden gelinkt, dan hebben we geen Ajax 1, maar Ajax 10. Het is een hartstikke goede speler, maar David is een schaduwspits en geen nummer 9. Zo'n type hebben wij niet nodig.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >