Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars: ‘Vertonghen is geen linksback meer’

Namen van oud-Ajacieden worden ook richting volgend seizoen weer flink in verband gebracht met Ajax. Dat is van alle tijden en dus kijkt Marc Overmars daar niet meer van op. Dat neemt niet weg dat er lijntjes openstaan.

23 juni 2020 - 07:09

“Luis Suarez wil ook steeds terug,” reageert de directeur spelersbeleid met een gulle lach als de eigen clubzender vraagt wat er allemaal waar is van de geruchten. Denk dan aan Davy Klaassen en Jan Vertonghen.

“Het zijn de bekende namen die je hoort, maar ik denk dat we het redelijk goed op orde hebben,” stelt Overmars. Het is geen geheim dat Vertonghen in contact staat met de club, maar de vraag lijkt of Ajax het nog nodig vindt om de twijfelende Belg verder te verleiden.

Overmars ietwat weifelend: “Het klopt dat ik informeer. Dat doe ik constant. Ik heb ook met zijn agent gesproken. Jan is geen linksback meer en centraal hebben we best veel opties.”

Had Vertonghen eerder moeten happen? De kansen zijn er de afgelopen jaren geweest en Ajax lijkt een beetje afscheid te nemen van de gedachte de publiekslieveling terug te halen. Als linksback is hij dus geen optie en centraal is het bij Ajax achterin met Daley Blind, Joël Veltman, Perr Schuurs, Edson Álvarez, Jurriën Timber en Sven Botman al best druk.

In laatstgenoemde lijkt Overmars vertrouwen te hebben, terwijl hij stelt dat ook Lisandro Martínez prima centraal achterin uit de voeten kan. Bovendien liet Timber in Heerenveen (1-3) zien dat ook hij een goede optie kan worden. Naast Blind zag het er solide uit, al is het oordelen op basis van slechts één wedstrijd.

Botman speelde toen tegen ‘zijn Ajax’ maar weer eens negentig minuten mee. Sterker nog, de verdediger miste afgelopen seizoen geen minuut, terwijl hij als relatieve onbekende binnenkwam bij sc Heerenveen. Hij had echter weinig tijd nodig om hoofdtrainer Johnny Jansen te overtuigen van zijn kwaliteiten.

Ook Erik ten Hag zag die zaterdagavond dat de twintigjarige zich tegen zijn eigenlijke werkgever goed staande hield en zich uitstekend had ontwikkeld in het shirt met de pompeblêden.

Voor wie het verhaal Ajax sowieso klaar lijkt is Lisandro Magállan. De huurling keert terug in Amsterdam, maar zijn toekomst ligt daar niet. Overmars over de aankoop die mislukte: “Het wordt een moeilijk verhaal bij Ajax, dus we moeten zien hoe we daar een mooie oplossing voor kunnen vinden.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >