Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars over talenten: ‘Word eerst wekelijks bij Jong Ajax de beste’

Geduld is volgens Marc Overmars het toverwoord richting jonge talenten die plannen willen zien voordat ze kiezen voor een langer verblijf bij Ajax. De directeur spelersbeleid heeft een duidelijke boodschap voor talentvolle voetballers, die denken er al klaar voor te zijn.

23 juni 2020 - 06:38

Overmars was ooit zelf voetballer, dus hij snapt het ongeduld bij jongens als Kenneth Taylor, Naci Ünüvar, Sontje Hansen, de Timber-broers en Brian Brobbey. Diverse contractonderhandelingen zijn even op pauze gezet, maar de bedoeling is deze in juli weer op te starten. De jonge voetballers en hun entourage willen perspectief zien, maar Overmars stelt in gesprek met Ajax TV dat de jonkies niet bang moeten zijn.

“Als ze goed genoeg zijn, dan halen we ze bij de selectie en krijgen ze kansen. Maar je proeft altijd wat ongeduld. Ze hoeven niet bang te zijn. Ze kunnen Donny van de Beek en Frenkie de Jong ook als voorbeeld nemen. Die speelden bijna een jaar eerste divisie bij Jong Ajax. Dat moeten die gasten ook doen. Daar de beste zijn en dán op de deur kloppen.”

Overmars wil er maar mee zeggen dat Jong Ajax goed is voor de ontwikkeling. “Probeer eerst maar eens op bezoek bij Cambuur of De Graafschap te winnen. Dat is moeilijk, dat weet ik nog uit mijn tijd. Bewijs je dáár maar,” aldus Overmars, die Ryan Gravenberch als voorbeeld aanhaalt.

“Natuurlijk willen we iedereen een sportief plan geven. Daar kijken we echt wel naar. Ook met Ryan hebben we moeten stoeien. Maar zorg eerst maar dat je de beste bent bij de beloften. Dat lukte hem. Hij speelde ook veel in Jong Ajax en uiteindelijk kreeg hij de kans in Ajax 1, waarin hij afgelopen seizoen nog veel speelde. Hopelijk gaat hij nu een prachtig jaar tegemoet.”

Het is volgens Overmars echt niet zo dat de talentenfabriek aan het jammeren is geslagen, maar de boodschap van de technische man aan jongens die er al denken klaar voor te zijn is niettemin helder. Geduld is een schone zaak en als je écht zo goed bent, dan krijg je bij Ajax altijd kansen.

“De meeste jongens snappen het echt wel. Dat ze dit traject ook even moeten doorlopen. Weet je, familie en zaakwaarnemers worden gek gemaakt door grote Europese clubs die ze willen hebben. Als je denkt dat je het daar beter hebt, dan moet je gaan.”

Duidelijke taal.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >