Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars heeft geen spijt van ‘bommetje’ over dode eredivisie

Marc Overmars zorgde voor flink wat opschudding door te stellen dat de eredivisie dood was. Niet veel later besloot de KNVB daarin mee te gaan en het huidige eredivisieseizoen op te schorten. De pittige uitspraken van de directeur voetbalzaken werden al snel gezien als een geregisseerde bom die onder de eredivisie werd gelegd, maar daar wil Overmars niks van weten.

22 juni 2020 - 20:59

Nederland is een van de weinige landen waarin niet meer wordt gevoetbald. Over de grens worden de competities weer hervat en rolt de bal zelfs al enkele weken. Je zou achteraf gezien kunnen zeggen dat de KNVB iets te voorbarig is geweest met het stoppen van de eredivisie, maar Overmars is totaal niet jaloers op landen waarin weer wordt gevoetbald.

“Ik heb heel veel moeite met het kijken van buitenlandse voetbalwedstrijden. Je merkt aan alles dat de ziel uit die competities is,” vertelt Overmars in een uitgebreid interview met het eigen clubkanaal. “Als ik zie aan welke regels ze zich daar moeten houden om te mogen voetballen, lijkt me dat echt verschrikkelijk.”

De directeur voetbalzaken is dus tevreden met de beslissing van de KNVB om een streep door het huidige seizoen te zetten. Overmars stelt dat het beter is om nu in een soort winterslaap te gaan, zodat de clubs genoeg tijd hebben om alle zaken op orde te krijgen voor het nieuwe seizoen.

Hoewel veel clubs zich achter Overmars zijn uitspraken schaarden, zorgden het elders voor gefronste wenkbrauwen. Zijn teksten werden al snel weggezet als een geregisseerde bom die onder de eredivisie werd gelegd en dat het koploper Ajax wel goed uitkwam om de competitie op te schorten. “Maar dat is voor ons nooit de insteek geweest. Je kan het eigenlijk nooit goed doen.”

Ja, de uitspraken van Overmars waren aan de pittige kant. Maar de oud-voetballer wilde na flink wat speculatie gewoon duidelijkheid hebben. “Of het verstandig is geweest, weet ik niet. Maar ik was het zat. Iedereen praatte erover, maar niemand deed iets. Ik sta nog steeds achter de uitspraken die ik heb gedaan en zou het zo weer doen,” sluit Overmars af.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >