Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Johan Cruijff Arena

Johan Cruijff Arena ook in 2021 gastheer van vier EK-duels

Het Nederlands elftal speelt tijdens het Europees Kampioenschap ‘gewoon’ in de Johan Cruijff Arena. Door het uitgestelde EK was er wat onzekerheid over de verschillende speellocaties, maar het stadion van Ajax mag ook in de zomer van 2021 drie groepswedstrijden en een achtste finale organiseren.

10 juni 2020 - 12:47
Copyright-ProShots-63528521
Dit lijkt ons echt een meer dan prima locatie voor een EK! © Pro Shots

Het EK zou normaal gesproken deze week van start zijn gegaan, maar door de uitbraak van de coronacrisis zat er niks anders op dan het verplaatsen van het toernooi. De speciale opzet van het EK kwam daardoor ook in het geding, want het was nog maar de vraag of het toernooi ook volgend jaar in twaalf verschillende Europese speelsteden zou kunnen worden afgewerkt.

Om de afwijkende opzet in stand te houden, moesten de speelsteden en stadions nieuwe contracten met de organisatie afsluiten. De meeste deden dat al, maar er waren ook landen die achterbleven. De Uefa dreigde vervolgens met het inkrimpen van het aantal stadions als een akkoord op nationaal niveau zou uitblijven.

Toch gaat het plan voor twaalf speelsteden ondanks al het gedoe gewoon door. Dat betekent dat de Johan Cruijff Arena ook in de zomer van 2021 vier wedstrijden van Euro 2020 – ja, zo heet het toernooi nog steeds – mag organiseren. Het gaat om drie duels in groep C en een achtste finale.

“Ik ben blij met de bevestiging van de status van speelstad voor Amsterdam,” vertelt toernooidirecteur Gijs de Jong aan Voetbal International. “Er was bij mij nooit enige twijfel over, maar zoiets moest wel opnieuw netjes geregeld worden met de nationale overheid, de gemeente Amsterdam, Schiphol en de Johan Cruijff Arena. Dat is nu gebeurd.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >