Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Fraaie beelden: geen hond in Amsterdam gedurende coronatijd

We kregen onlangs een onwijs toffe video toegestuurd. Het is misschien niet helemaal Ajaxgerelateerd, maar deze beelden zijn echt te mooi om te laten liggen. Filmmaker Lucas Camps geeft in een korte video genaamd Geen Hond in Amsterdam de uitgestorven hoofdstad in coronatijd weer.

16 juni 2020 - 13:40

De hond Jax speelt de hoofdrol in de korte film. De viervoeter wordt kriskras door Amsterdam gevolgd, terwijl hij door compleet uitgestorven straten wandelt. Op plekken in de stad waar je normaal gesproken over de hoofden kunt lopen, is nu juist geen bewoner of toerist te bekennen. Alleen hond Jax.

“Net zoals het concept dat stilte in geluid pas echt opvalt als je in plaats van helemaal niks, juist het geluid van een kerkklok of krekels in de verte laat horen, zo werkt dat met beeld ook: een lege straat met werkelijk helemaal niets voelt op de een of andere manier minder leeg dan wanneer je er één hond ziet rondlopen,” vertelt Camps aan AT5.

Ook Ajax speelt een kleine bijrol in de film. We zien Jax langs een lege Fanshop in de Kalverstraat wandelen. De hond stopt even met lopen om plaats te nemen voor de deur, om daarna weer zijn weg door de lege stad te vervolgen.

De muziek in de video wordt verzorgd door Robbert Schep, het baasje van Jax. De componist maakte een nummer over Amsterdam in coronatijd en het liedje sluit perfect aan bij de beelden in de film. Kijk vooral zelf maar, want dit is echt serieus een fijne kijktip!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >