Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ambitie om bij Ajax te slagen spuit bij Antony uit zijn oren!

Hij moet zijn eerste stappen op Amsterdamse bodem nog zetten, maar recordaankoop Antony Matheus dos Santos heeft plannen. Grote plannen. Zelfs bijzonder grote plannen. Het enthousiasme is enorm bij de aanvaller.

15 juni 2020 - 13:14
Antony-1200
Antony heeft er zin in hoor, dat is duidelijk! © Pro Shots

Wij houden van aankopen met ambitie en precies dat is recordaankoop Antony wel gegeven. De twintigjarige dribbelaar wil kampioen worden, de Champions League-finale bereiken én zijn naam voor altijd in de clubgeschiedenis van Ajax kerven. Nou, nou, toe maar!

Dit alles lezen we in een tof interview dat ELF Voetbal met de jonge Braziliaanse aanvaller had. Ajax had minimaal 15,75 miljoen euro over voor het grote talent van Sao Paulo en dat bedrag kan via allerlei bonussen zelfs oplopen tot 21,75 miljoen euro.

Ajax maakte vooral in de Champions League veel indruk op Antony, die kon kiezen uit heel wat clubs. Maar het werd dus de Johan Cruijff Arena. “Ajax was de sensatie van de Champions League met een jong en zeer getalenteerd team. Dat trok mijn aandacht. Ik zag een aantal wedstrijden op tv. Ik was onder de indruk van de manier van spelen. Het oogde zo makkelijk. Dat tikken, het snelle combinatiespel, de filosofie…”

Zo wordt maar weer eens duidelijk hoe belangrijk het spelen in het miljoenenbal voor Ajax is. Het trekt jong talent als Antony over de streep. Het zorgt dat Ajax een club is waar je bij wilt horen, al speelt ook mee dat de aanvaller bij Ajax een aantal landgenoten treft.

De planning is dat Antony begin juli op Schiphol aankomt. Hij stelt goed voorbereid te zijn. “Ik ben al uitstekend geïnformeerd over Ajax en Nederland. Met David Neres heb ik bijna dagelijks contact via WhatsApp. Bij hem kan ik altijd aankloppen. En mijn zaakwaarnemers zijn in Amsterdam geweest om de onderhandelingen af te ronden. Zij vertelden ook al veel over de club en de stad.”

“David is een fantastische kerel, die het heel goed doet bij Ajax en zich heel snel heeft aangepast aan een nieuwe omgeving. Ik zie hem als voorbeeld en hoop op een geweldige samenwerking als ik in Amsterdam arriveer. Ik wil straks zo goed mogelijk voorbereid binnenkomen. Ik volg elke week Engelse les, zodat ik met mijn ploeggenoten kan communiceren.”

Antony hoopt zijn dromen te laten uitkomen na zijn transfer. “Ik wil er alles aan doen om te slagen bij Ajax. Schitteren in Europa, daarvan heb ik altijd gedroomd. Nadat ik mijn middelbare school afrondde, zette ik alles op alles. Ik wist wat ik wilde. Met David spreek ik veel over Ajax. Ik vind het belangrijk om op de hoogte te zijn van de clubgeschiedenis.”

De aanvaller - die op alle posities voorin uit de voeten kan - is dus ronduit gelukkig met zijn overgang. “Nadat ik mijn contract tekende, moest ik nog maanden wachten voor ik daadwerkelijk de stap kon maken. Gelukkig is het bijna zover. Ik hoop dat jullie van mij gaan genieten.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >