Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 11: Op zoek naar licht aan einde van coronatunnel

We missen ons Ajax en een kolkende Johan Cruijff Arena. Hoe gaat dat straks in het stadion in deze tijden? In ons laatste magazine van dit gekortwiekte seizoen zoeken we naar licht aan het eind van de tunnel, beantwoordt Erik ten Hag supportersvragen en nemen we passend afscheid van Hakim Ziyech. Ajax Life 11 verschijnt vanaf vrijdag 26 juni, exclusief voor leden van SV Ajax.

25 juni 2020 - 10:33

De eredivisie begint in september en publiek lijkt welkom, maar onder allerlei voorwaarden. Hoe bereiden de diverse betrokkenen zich voor op de (gefaseerde) terugkeer van supporters in het stadion? Zijn er alternatieven? Zo ja, welke dan? We maakten een rondje langs de club zelf, Johan Cruijff Arena, Supporterscollectief Nederland en Ziggo Dome. SV Ajax is duidelijk: of niemand of iedereen naar het stadion.

Voor het vragenvuur met Erik ten Hag ontvingen we een recordaantal inzendingen. Tijdens zijn autorit van Amsterdam naar het oosten probeerde hij er zo veel mogelijk openhartig te beantwoorden. Dat leverde mooie inzichtjes op van bijvoorbeeld persiflages, Liverpool, Dick Advocaat, Lasse Schöne, Oranje, de krachtenvelden tot een summier inkijkje in het huishouden van de trainer tijdens deze coronacrisis.

Hakim Ziyech siert de laatste cover van 2019/2020. De Ajacied – vanaf 1 juli onder contract bij Chelsea – was dit seizoen met afstand de beste. Voor het derde opeenvolgende jaar kozen de Ajaxsupporters hem op deze site tot Ajacied van het jaar, een unicum. David Endt leefde zich uit en schreef een eerbetoon over de Spelende Meester, die een schatkist aan herinneringen achterlaat.

Verder willen we na dit treurig verlopen seizoen toch met een glimlach de zomerstop in. In onze traditionele lijst gingen we daarom op zoek naar zaken die ons op en rondom het veld een glimlach bezorgden.

Uiteraard hebben we ook nu weer oog voor zaken die op De Toekomst spelen. Zo maakten we een uitgebreid portret van Naci Ünüvar die een wel heel memorabel seizoen doormaakte en spraken we met trainer Danny Schenkel over zijn moeizame debuutseizoen bij Ajax Vrouwen.

Dit – en veel meer – lees je in Ajax Life 11.

Wil jij dit magazine ook ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan bij de Supportersvereniging Ajax! Ons magazine Ajax Life is niet te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >