Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Ajax giet retrosausje over nieuwe lichtblauwe uittenue

Het nieuwe uitshirt voor seizoen 2020/2021 is officieel gepresenteerd en de Ajax Fanshop naast de Johan Cruijff Arena is er helemaal klaar voor om supporters te ontvangen. Wij mochten een dag eerder al naar binnen om detailfoto's te maken van de shirts en de trainingslijn. Kijk maar snel!

11 juni 2020 - 10:06
presentatie-shirt-1200
Hoe iconisch gaat dit shirt worden? © Ajax Life

Ajax wist het uitshirt vorig seizoen nog geheim te houden tot vlak voor de kampioenswedstrijd in Doetinchem, maar dit keer ging er plots een groezelig plaatje rond op sociale media van een lichtblauw shirt met witte en rode accenten. En een kek retroprintje.

Zou dat ‘m zijn? Oh jazeker, dat was ‘m, zo blijkt nu. Ajax deelde donderdagmorgen de officiële foto’s van het nieuwe uit-tricot met de wereld. En deze plaatjes worden overwegend goed ontvangen door de shirtfetisjisten!

Niets levert zo veel discussie op als een nieuw Ajaxshirt. Een waar meningencircus barst altijd los na het eerste gelekte plaatje. Dat was nu niet anders. Ja, Ajaxsupporters blijken ware fashionistas als het om voetbalshirtjes gaat, haha! Toch zien we overwegend positieve reacties op de verschillende socials. Ja, het shirt lijkt aardig in de smaak te vallen!

Hoe dan ook, Donny van de Beek, Quincy Promes, Kelly Zeeman, Ryan Gravenberch en Daley Blind werden van stal gehaald om te poseren in de nieuwe kleding. Het shirt is voorzien van een motiefje dat in de verte is te vergelijken met het Oranjeshirt uit 1988. De één vindt het geweldig, de ander trekt een wenkbrauw op. Het belangrijkste van alles is dat we het shirt jaren later koppelen aan de prijzen die erin zijn gewonnen.  

Voor uitwedstrijden in bijvoorbeeld De Kuip is er een alternatief rood broekje met rode sokken

De stof van het shirt is overwegend lichtblauw met navy accenten. Het Ajaxlogo is op het shirt geplaatst in de rood-witte clubkleuren, dezelfde kleuren die we terugzien in de kraag. De strepen van Adidas lopen in wit over de schouders en ook de sponsornaam is in wit op het shirt gedrukt. De belettering achterop is rood van kleur.

Het broekje onder het nieuw wedstrijdshirt is donkerblauw met witte strepen en een rood Ajaxlogo. Donkerblauwe sokken maken het tenue af. Voor uitwedstrijden in bijvoorbeeld De Kuip is er een alternatief rood broekje met rode sokken, terwijl ook de thuisbroek en -sokken er goed onder passen.

Ook hangt de fanshop vol met de nieuwe trainingslijn, die er behoorlijk strak uitziet. Afijn, bekijk snel de foto's hieronder en vel zelf je oordeel!

De nieuwe uitlijn is vanaf donderdag verkrijgbaar in de Ajax Fanshops, zowel in de drie fysieke winkels als online. Dat geldt overigens ook voor de bijhorende trainingscollectie. Ben je lid van SV Ajax? Dan krijg je tien procent korting op vertoon van je clubcard.

Ajax maakte eerder al bekend dat er ook een derde tenue gaat komen, maar daarop is het echt nog eventjes wachten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >