Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech over derde uitverkiezing: 'Trots dat ik onderdeel was van Ajax'

Een handvol spelers won de prijs twee keer, maar Hakim Ziyech staat vanaf nu op eenzame hoogte. De spelmaker werd voor de derde maal – op rij ook nog eens – door de vele bezoekers van Ajaxlife.nl verkozen tot Ajacied van het Jaar. Ziyech is trots op zijn nieuwe uitverkiezing.

15 mei 2020 - 18:45
ziyechderdekeercar
En dat is nummer drie op rij voor Ziyech! © Ajax Images

Ajax sloot het gekortwiekte seizoen af als nummer één, maar er werd helaas geen schaal uitgereikt. Ziyech kreeg op basis van zijn ongekende talent wel 'gewoon' de Rinus Michelstrofee overhandigd. Het derde beeld krijgt thuis een mooi plekje, belooft hij. Naast de andere twee.

“Ik kan alleen trots op mezelf zijn. Het is natuurlijk mooi als je zulke grote namen voorbijstreeft,” reageert Ziyech in gesprek met Ajax Life op zijn trilogie. De grote namen die hij voorbijstreeft zijn de tweevoudig winnaars Litmanen, Chivu, Suarez, Stekelenburg en Cillessen.

Succesvolle Ajacieden groeien vrijwel altijd uit tot publiekslieveling en dat was bij Ziyech gelukkig niet anders. Uiteindelijk. We hoeven er niet omheen te draaien dat de aanloop vrij hobbelig verliep. Maar alles kwam goed. “Het publiek was eerst tegen me, maar de rollen zijn nu omgedraaid. Het is niet meer zoals ik het eerst bekeek,” vervolgt de nummer 22.

Ziyech zorgde er via een smakelijke cocktail van afjagen, hard werken en passeerbewegingen tot het verzorgen assists, maken van doelpunten en uitstraling voor dat hij alsnog in de armen werd gesloten van de veeleisende supporters. Dat doet hem deugd, hij is zich zelfs echt Ajacied gaan voelen.

“Eigenlijk voelde ik me vanaf het begin, toen ik mijn contract tekende, al een Ajacied, maar door de jaren heen is dit alleen maar meer geworden. Mijn ultieme moment dat ook over tien jaar nog wordt herinnerd? Pfoe, dat is een goeie... Het kampioenschap, denk ik. Ja, de titel! Dat denk ik wel.”

Drie Michelstrofeeën, een prachtig glimmende schaal, een KNVB-beker, een Cruijfschaal plus een volle koffer mooie herinneringen aan Europese avonturen en een status als publiekslieveling. Dat is de prachtige opbrengst van een kwartet seizoenen in Ajaxshirt. Het viel ook Chelsea op.

Ziyech: “Ik kijk terug op een mooie tijd. Ik heb de afgelopen vier jaar veel meegemaakt en vooral als ik kijk naar de laatste twee seizoenen kan ik alleen maar trots op mezelf zijn. Waarom? Omdat ik onderdeel heb mogen uitmaken van dit Ajax.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >