Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Witschge schiet kop van televisiekok Braakhekke eraf

Harry Vermeegen maakte ooit leuke items met voetballers. Die tijd is vervlogen en het wordt ook steeds lastiger voor televisiemakers om zulke televisie te maken. Gelukkig is er YouTube en daar doken we deze gouwe ouwe op. Koppensnellen met 'gentleman' Richard Witschge!

28 mei 2020 - 10:12

Het was in de jaren negentig prima vermaak, Vermeegen en zijn programma 'De Regenjas'. Voetballers leken het ook allemaal grappig te vinden en deden leuk met de capriolen van gekke Harry mee. Tegenwoordig wordt zulke tv niet meer gemaakt, maar oude beelden zijn er om op te herkauwen!

En zeker als Witschge één van de hoofdrolspelers is. Op en top Ajacied en lefgozer met branie. Oh, wat vinden we het fijn dat hij onderdeel is van de technische staf van Erik ten Hag. Maar goed, hij was natuurlijk ooit begaafd middenvelder met een goede trap in zijn poot.

Die goede trap kwam heel goed van pas in het programmaonderdeel 'koppensnellen'. Op het toenmalige trainingsveld naast de Arena kreeg 'Ries' van Harry de opdracht om een kop van één van de drie meegezeulde poppen af te schieten. De keuzes: Sonja Barend, Harry zelf of televisiekok Joop Braakhekke.

Witschge liet Barend met rust, want vrouw op leeftijd en alles. "Ik ben een gentleman Harry, ben ik ook in het veld." Uiteindelijk gingen alle ballen op Joop Braakhekke. "Zijn restaurant zit steeds vol. Ik bel aldoor voor niks. Kost me telkens een paar kwartjes, tijd voor wraak."

Hoeveel pogingen Witschge nodig had om de kop van Braakhekke aan flarden te schieten, moet je hierboven zelf maar bekijken. Maar de Ajacied bleek destijds een man van zijn woord!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >