Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: ultieme awayday in Wenen op 24 mei 1995

Het is bijna 25 jaar geleden dat de ultieme Europese awayday plaatsvond. De finale in Wenen op 24 mei 1995. Gelukkig draaide een supporterscamera overuren, waardoor we die awayday vanuit vliegtuig, stadscentrum en Ernst Happelstadion kunnen herbeleven!

22 mei 2020 - 11:54

We vinden het nu volstrekt normaal dat er supportersbeelden van wedstrijden online komen, maar besef dat het 25 jaar geleden niet zo vanzelfsprekend was dat iedereen maar stond te filmen. Mobieltjes met camera's waren er simpelweg nog niet.

Toch kunnen we genieten van bovenstaande beelden van Pi Alfa. Hij was er een kwart eeuw geleden bij en legde haarfijn vast hoe die ongelooflijk mooie matchday verliep. We zijn daar blij mee, want het is heerlijk om je af en toe weer onder te dompelen in de tijdsgeest van midden jaren negentig.

Te beginnen in het vliegtuig, waar de sfeer er al vroeg inzat. "Ajax is kampioen, Ajax blijft kampioen, er is toch geen club die daar iets aan kan doen?!" De kelen leken goed gesmeerd en een vlag rolde wapperend over de passagiers naar achter. Heerlijk!

In de stad is het feest. Wenen is van Ajax. Overal wapperende vlaggen. Woensdag is gehaktdag! "Milan, Milan, who the f*uck is Milan?" Trammetjes vol Ajacieden, terrassen vol Ajacieden en een reuzenrad vol Ajacieden.

Het is een dag zoals we nog niet zo lang geleden nog in Stockholm beleefden, alleen ging het qua wedstrijd een stuk beter in Wenen. Via bovenstaande beelden maken we ook de emoties in het stadion mee. Het stadion waar Patrick Kluivert tegen AC Milan het puntertje der puntertjes zou maken. 

Kijk maar gewoon. Is mooi. Is goed. Is fijn.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >