Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Riedewald maakt Ajax herfstkampioen met twee late treffers

Wij diepen graag beelden op uit het rijke Ajax-archief. Dit keer hoeven we niet eens zo gek ver terug te gaan om een leuk fragment te treffen. Ga je mee terug naar 22 december 2013 en in het bijzonder de slotfase van Roda JC-uit? Het was toen feest dankzij Jaïro Riedewald.

29 mei 2020 - 10:35

Als je ooit nog eens meedoet aan een pubquiz en Riedewald komt voorbij, weet dan dat deze wedstrijd niet zijn officiële debuut voor Ajax betekende. Nee, de zeventienjarige kreeg eerder diezelfde week ook al speelminuten in de bekerwedstrijd tegen IJsselmeervogels.

Doe er je voordeel mee als het zo uitpakt, want verder maakt het allemaal weinig uit. Het bewuste moment glanst er echt niet minder om. Hoe zat het ook alweer? Ajax stond een uur lang met 1-0 achter en beet zich telkens stuk op de stugge defensie van Roda.

Maar toen kwam tien minuten voor tijd Riedewald in het veld, voor Christian Poulsen. Geen wissel waarvan je direct zegt: hier kantelt de wedstrijd. Maar die zondag in het Parkstad Limburg Stadion was alles anders. Riedewald stond in zowel de 88ste minuut als in de blessuretijd op de juiste plek.

Hij stond niet alleen op de juiste plek, hij handelde ook juist! En daardoor won Ajax in extremis met 1-2 om zich ook nog eens tot herfstkampioen te laten kronen. Vitesse had een dag eerder een 0-2-voorsprong tegen Heracles Almelo verspeeld, waardoor Ajax langszij kon komen en op basis van een beter doelsaldo de koppositie pakte.

Zo ver we weten heeft Vitesse nooit protest aangetekend bij de Uefa. Dat was toch een kansloze zaak geweest, want het feestje werd in Kerkrade goed gevierd. Waarom ook niet? Het waren de jaren van kwartetten met schalen onder Frank de Boer en ook al werden we niet altijd getrakteerd op fantastisch veldspel... de handen gingen gretig de lucht in, hoor.

Wat hebben we gelachen die dag. En wat hebben we er onwijs zin in om die ontlading te beleven als de bal straks weer gaat rollen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >