Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Babangida tekent niks voor gesprek met zijn financieel adviseur

Wij zijn bij Ajax Life nog altijd een beetje fan van Tijjani Babangida, de kleine flankspeler uit Nigeria die van 1996 tot 2000 voor Ajax speelde. Baba was een grappig baasje en zijn aaibaarheid werd alleen maar groter nadat hij verscheen in een reclame van Abn Amro uit 1997.

19 mei 2020 - 14:37

Een commercial die menigeen liet glimlachen, Ajacied of niet. We zien Babangida in het kantoor van Ajax penningmeester Arie van Os. Er ligt een nieuw contract voor Baba klaar en het plaatsen van een krabbel moet een formaliteit zijn. Van Os: "Babangida, wat mij betreft is nu alles in orde en kun je hier het contract tekenen."

Een enorm pak papier wordt richting de aanvaller geschoven, die maar net boven de tafel uit komt. Alles om de kijker te doen laten lijken dat het grote Ajax wel even de dienst uitmaakt. Dat loopt anders, want de glimlachende Baba tekent niet zomaar een contract. Oh nee, zeker niet! "Mag ik even mijn financieel adviseur bellen, momentje..."

En weg is Baba, Van Os en zijn metgezellen in vertwijfeling achterlatend. Op de gang wint Babangida de nodige info in. "Hoe zit het dan met WAO-gat? Ook als ik ga niet scoren? Aaah!"

Het is echt een hele grappige commercial en als we Babangida terug zien keren aan de onderhandelingstafel volgt dat ene zinnetje dat je misschien nog wel kent: "Mijn adviseur is bijna helemaal blij, maar nog een paaaar kleeeeine dingetjes!"

Van Os speelt zijn ergernis vervolgens uitstekend: "Zo, wie mag dat dan wel niet zijn, die financieel adviseur van jou?!"

Baba glimmend: "Ja, dezelfde als van u!"

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >