Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Neres: 'Antony is een concurrent, maar we kunnen ook samenspelen’

We moesten de aanvallende impulsen van David Neres lang missen door een knieblessure en daarom is het goed om de aanvaller te horen dagdromen over het volgende seizoen. Zijn gedachtegangen wijzen op een langer verblijf in Amsterdam, zeker als je hem hoort praten over de komst van twee landgenoten.

11 mei 2020 - 10:15
neres-12002
Neres gaat zijn maatje Ziyech onwijs missen, maar lijkt ook zin te hebben in volgend seizoen. © Ajax Images

Ajax versterkte zich immers met de Brazilianen Antony en Giovanni. Waar de eerste voor een recordbedrag werd aangetrokken door Ajax, daar zal de tweede eerst aansluiten bij Jong Ajax. Neres vindt het allemaal reuzeleuk dat hij gezelschap krijgt van landgenoten en wij vinden het weer reuzeleuk dat hij het allemaal ziet zitten.

Het vooruitzicht om een aanval te vormen met Antony lijkt Neres namelijk wel wat. Sterker nog, hij ziet het al helemaal voor zich. “Antony is een concurrent, maar ik denk dat het nog beter zal gaan als we samenspelen. Hij is ook een ander type speler. Hij komt meer in de bal, terwijl ik meer de diepte zoek. Ik denk dat we elkaar goed kunnen aanvoelen én versterken.”

Wellicht krijgt Erik ten Hag de tactische bespiegelingen van zijn speler op het digitale thuis van Ajax wel mee en wordt het volgend seizoen inderdaad samba voorin bij Ajax, al zal dat in beginsel zonder publiek op de tribunes zijn en dat is natuurlijk wel ontzettend spijtig.

Met de komst van Antony en Giovanni lopen er volgend seizoen vier Brazilianen rond op De Toekomst, want naast Neres timmert natuurlijk ook Danilo Pereira aan de weg. “Het is altijd fijn en leuk om landgenoten om je heen te hebben. Ik ben heel blij dat Antony en Giovanni deze kant op komen.”

“Als landgenoten begrijpen we elkaar goed. Dat maakt het makkelijker. We hebben momenteel al een enorm sterke voorhoede, maar ik denk dat we elkaar kunnen helpen en tot grote hoogtes kunnen stuwen.”

Neres wijst op een sterke voorhoede en dat ziet er ook allemaal best goed uit, maar de meest creatieve van het stel – Hakim Ziyech – trekt toch echt de deur van de Johan Cruijff Arena achter zich dicht. Neres gaat zijn maatje missen, maar de gunfactor is uiteraard hoog.

“Ik ga Hakim missen als speler, want hij is fantastisch, maar ook als mens. Iedereen houdt van hem en hij gaat heel erg gemist worden. Hakim is echt een geweldige speler en ik weet zeker dat hij het onwijs goed gaat doen bij Chelsea.”

Voor Neres zelf lijkt een transfer momenteel vrij ver weg. Voor Ajax wellicht een geluk bij een ongeluk dat de aanvaller er zo lang uit lag, want hij heeft zich daarom niet in de kijker weten te spelen en zodoende lonkt een langer verblijf. Een langer verblijf met flink wat Braziliaanse samba, als het aan Neres ligt.

Landgenoot Antony sprak al met Neres, zo liet hij eerder al tijdens een persconferentie weten, net nadat het contract was getekend. "Ik heb met David gesproken over de speelstijl en de spelers. Hij was heel positief over de club en over mijn komst naar Amsterdam. Ik ben vereerd om straks bij Ajax te spelen.  Het is een traditionele club met een geweldige historie. Bij Ajax hebben ze een heel mooi project klaarstaan voor me."

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >