Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Na Johan Cruijff Arena voor mieren volgt mini-De Meer!

Het kan inmiddels niemand ontgaan zijn dat Amerikaan David Resnik een superkleine Johan Cruijff Arena aan het bouwen is. Deze is bijna klaar, maar een nieuw project krijgt al stevig vorm: een heuse mini-De Meer! Tijd voor een update van de bouwer.

02 mei 2020 - 12:38
Meer-12001
Geen zorgen, de lichtmasten zijn in ontwikkeling! © David Resnik

De bouwer is dus David Resnik (38), die we al eerder spraken over de mini-Johan Cruijff Arena. David stelt altijd dat hij een leger mieren aan het werk heeft en we beginnen dat bijna te geloven. Nee, maar echt. Als je ziet hoe snel de architect in opleiding z'n projectjes vormgeeft...

Reden genoeg om weer contact te zoeken om te horen hoe het staat met de mini-Arena. En dus met het nieuwe project aan een mini-Middenweg in een mini-Watergraafsmeer.

Eerst maar eens vragen hoe het staat met de Arena. Op de nieuwe foto’s hieronder zien we steeds meer verlichting in het bouwwerk komen. “Hij is bijna klaar,” aldus David. “Ik zou zeggen voor zo’n 90 procent. Ik moet de buitenverlichting nog in orde maken en (rol)trappen aanbrengen. Ook komt er nog groen op de maquette.”

Ook is te zien dat David met zijn mini-Arena voorloopt op het echte stadion, want de bredere omloop aan de westzijde boven de hoofdingang is al geïnstalleerd. Ook rijdt er een mini-spelersbus rond en ook mini-Femke is aanwezig met een mini-waterkanon.

De bedoeling is de volledige maquette via de Johan Cruijff Foundation te veilen. “Ik ben blij dat ik dit kan doen, want de foundation organiseert prachtige sportactiviteiten voor kinderen.”

David vertelde eerder al hoe hij als Amerikaan verknocht raakte aan Ajax en de vele reacties die hij kreeg op zijn mini-Arena ontroerde hem. Hij begon zich steeds meer te verdiepen in de clubhistorie en kon uiteindelijk niet om het vorige stadion van Ajax heen: De Meer.

“Ik besloot een mini-De Meer te maken om een paar redenen,” legt David uit. “Allereerst waren de reacties die ik van Ajaxsupporters kreeg op de mini-Arena zó ontzettend warm en enthousiast… Toen dacht ik dat een mini-versie van Stadion De Meer ook wel in de smaak zou vallen.”

“Toen ik bouwde aan de mini-Arena, keek ik ondertussen ook veel oude wedstrijden van Ajax terug. Dat kan gewoon allemaal via YouTube. Ook keek ik documentaires en zo leerde ik nog meer over de club. Toen was ik er al snel uit voor mezelf: er komt een mini-De Meer!”

En even voor het idee, mini is ook echt mini. Het vorige onderkomen van Ajax is slechts 35 cm x 35 cm… Op de foto’s zie je desalniettemin hoe ontzettend gedetailleerd het bouwwerkje in wording is. In wording, want De Meer is nog niet klaar. De oplettende kijker ziet dat de lichtmasten ontbreken, maar niet getreurd: deze zijn in ontwikkeling.

Volgens David is De Meer een stuk eenvoudiger te realiseren dan de Arena. “Dat is wel echt zo, want het is een vrij simpel architectonisch ontwerp. Gelukkig hielpen veel Ajacieden mij met het verzamelen van beelden en foto’s. Ook krijg ik veel tips en adviezen.

Ik had veel aan het toffe instagramaccount van @stadiondemeer. De man achter dat account bouwde een prachtig gedetailleerd 3D-model van het stadion in de computer en was zo genereus dat met mij te delen voor de bouw van mijn maquette. Hij verdient daarom veel credits voor de totstandkoming van mini-De Meer."

David hoopt zijn masters in architectuur volgende zomer te halen en probeert dan werk te vinden in Amsterdam. “Het is mijn droom in de stad te komen wonen waar ik zo gek op ben geworden. Dus als de tijd mocht komen, dan is het mooi om te weten dat er genoeg Ajacieden gezellig een biertje willen drinken!

Volg de projecten van David via zijn website en anders op Twitter, Facebook of Instagram.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >