Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Heerlijke beelden: tien fantastische Ajaxgoals van Deense makelij

Wie naar de selectie van Ajax kijkt moet iets opvallen. Waar zijn alle Denen gebleven? De enclave van weleer is niet meer, maar gelukkig zijn er beelden op YouTube om op terug te vallen. Heerlijke beelden zelfs!

05 mei 2020 - 08:37

Zo maakte Ajax TV een jaar of drie geleden bovenstaande compilatie van doelpunten van Deense makelij. En dat is genieten hoor. Zeker als je weet welke spelers er voorbij komen: Brian en Michael Laudrup, Christian Eriksen, Jesper Olsen, Viktor Fischer en natuurlijk Lasse Schöne.

Jazeker, klasse Lasse ontbreekt uiteraard niet in het filmpje. De zo sympathieke en vernederlandste Deen maakte louter prachtgoals. Aangezien het filmpje al dateert van wat jaartjes geleden kon niet gekozen worden voor zijn vrije trap in Madrid, maar de dropkick in Utrecht mag er ook zijn, nietwaar?

En ook de koele Kasper Dolberg uit het topseizoen onder Peter Bosz komt natuurlijk voorbij. De streep thuis tegen NEC. Wat was de spits goed dat seizoen en wat is het eigenlijk jammer hoe moeizaam het de seizoenen erna ging.

Hoe dan ook, we kunnen stellen dat Denen en Ajax vaak, uitzonderingen daargelaten, een vrij goed huwelijk waren. Wie wordt de volgende Deen in Ajax 1? Gaat Victor Jensen het redden? Komt er een oude bekende terug of juichen we over een poosje een nieuwe Deense held toe?

Tot die tijd zijn er gelukkig genoeg toffe beelden, zoals je hierboven kunt zien.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >