Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Heerlijke beelden: stoomwals Ajax plet FC Utrecht in Galgenwaard!

Bij gebrek aan wedstrijden van Ajax kijken we graag terug via fraaie beelden van weleer. Dit keer nemen we jullie mee terug naar seizoen 1997/1998. Je weet wel, dat heerlijke eerste jaar onder Morten Olsen, waarin Ajax tijdens speelronde drie ongenadig hard afrekende met FC Utrecht!

08 mei 2020 - 15:36

Het tijdperk-Louis van Gaal was voorbij en Morten Olsen kwam. Met de Deense oefenmeester kwamen ook onbekende spelers als Sunday Oliseh, Shota Arveladze, Andrzej Rudy, Ole Tobiasen en Benni McCarthy. Ook de afbouwende Michael Laudrup kwam vanuit Japan naar Amsterdam.

Van de oude garde waren de broertjes Frank en Ronald de Boer nog present, evenals Jari Litmanen, Richard Witschge, Danny Blind, Edwin van der Sar, Dani en Tijjani Babangida. Al met al een enorme mix van oude bekenden en nieuwe onbekende spelers. 

Wat zou dat allemaal brengen? De verwachtingen waren vooraf niet bijster hoog, maar allemachtig, wat zou het een heerlijk seizoen worden. Nee, maar echt, wat een feest! Daar zou FC Utrecht in speelronde drie achter komen. Ajax had Vitesse en Fortuna Sittard al met 5-0 opgerold, dus qua doelpunten liep het gelijk al wel lekker.

Zo ook in de Galgenwaard, het stadion waar Ajax het doorgaans knap lastig heeft. Maar dus niet op 31 augustus 1997. Ajax haalde uit. Ajax haalde zelfs kneiterhard uit. Het werd maar liefst 1-7 voor een werkelijk ontketend Ajax. De beelden hierboven zijn daarom ook heerlijk om terug te zien. Genieten met een hoofdletter G.

De basiself die dag was als volgt: Van der Sar, Tobiasen, Blind, Oliseh, Frank de Boer, Ronald de Boer, Dani, Witschge, Babangida, Arveladze en Laudrup.

Geen misselijke formatie, zeker als je Litmanen nog op de bank hebt zitten. De Fin zou invallen en ook scoren. Net als de onfortuinlijke Tobiasen dat die middag zelfs twee keer zou doen. Onfortuinlijk, omdat de Deense verdediger zo ontzettend geplaagd zou gaan worden door blessures, terwijl hij zo heerlijk op dreef leek in Amsterdam.

Nou ja, kijk de beelden vooral terug en zie ook Babangida, Blind, Arveladze en Laudrup scoren in de Domstad. Er zou dat seizoen nog veel moois volgen, met als slotstuk een prachtige huldiging op de plek waar ooit De Meer stond.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >