Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Unieke foto's: terug naar de dag waarop Ajax voetbalde in de Efteling

Het seizoen 2003/2004 was in meerdere opzichten bijzonder voor Ajax. En niet alleen omdat de schaal werd veroverd. Nee, enkele weken eerder gebeurde er iets unieks. De selectie stapte in de bus om naar de Efteling te worden vervoerd, voor een oefenpotje tegen FC Sprookjesbos.

17 april 2020 - 15:21
eftelingopenercar
De grote spelers van de Efteling en Ajax stonden tegenover elkaar. © Ajax Images

We hebben voor onze serie 'unieke beelden' gezocht naar een videootje, maar die zoektocht draaide op niets uit. Er is wel degelijk gefilmd tijdens het bezoek aan Kaatsheuvel en dus heeft iemand wellicht ergens beelden opgeslagen waarvoor we ons aanbevolen houden!

Maar goed, een keertje stilstaand beeld kan ook best en dus bieden we bij deze aan: een fotoverslag van FC Sprookjesbos versus Ajax! En niet het minste Ajax, hoor. Nee, zeker niet! We zien de jonge koppies van Heitinga, Sneijder en Van der Vaart in actie, om er maar een aantal te noemen.

Ook de helaas veel te vroeg overleden Yakubu was van de partij. De felle Ghanees slaagde erin om tijdens de wedstrijd maar liefst twee keer een rode kaart te krijgen, zonder daadwerkelijk van het veld te worden gestuurd! En dat was niet eens het meest wonderlijke, want Yakubu incasseerde bovendien een panna van de dwerg.

Ja, de Ajacieden kwamen serieus in actie tegen de groze boze wolf, Hans en Grietje, doelvrouw 'Roodkiepje' en Doornroosje. Het schijnt dat Doornroosje na een schwalbe in slaap viel en weer wakker gekust moest worden. Zo stoer als Heitinga, Sneijder en Van der Vaart in die tijd al waren, zo beduusd en bedeesd waren ze nu waarna Sander Boschker de klus op zich nam.

Maar er moest even later met een echte prins toch steviger geschut worden ingezet voordat de ogen van Doornroosje weer ogen gingen. Er gaan wat wisselende verhalen rond over de eindstand, maar in het grote sprookjesboek is een overwinning van 15-0 voor FC Sprookjesbos bijgeschreven. Dit was voldoende voor winst van de Pardoes Cup, maar gelukkig hebben wij de foto's nog!

Overigens volgde er twee jaar later nog een terugwedstrijd, in de toen nog Amsterdam Arena.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >