Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: supporters in bomen en lantaarnpalen in november 1995

Supporters in lantaarnpalen en bomen, Humberto Tan met haar, prachtig vlagvertoon, fakkels die de donkere lucht rood kleuren en een schreeuwende Louis van Gaal. Ajax is net terug uit Tokio en vele duizenden supporters kijken reikhalzend uit naar de selectie. Mooie beelden!

14 april 2020 - 11:04

Juist, we hebben het over de huldiging van Ajax op 30 november 1995. De wereldbeker moest geshowd aan vele duizenden Ajaxsupporters op het Museumplein. Die stonden daar al uren te wachten in de novemberkou. Maar wat donderde dat? Ajax zou de wereldbeker meebrengen!

De terugreis verliep voor de Ajaxselectie niet zonder problemen. Hoog boven Siberië werd de piloot gevraagd terug te keren. Er bleek geen vliegvergunning te zijn boven dit deel van Rusland. De ploeg moest noodgedwongen terug naar Tokio, waar Danny Blind er met zijn rake penalty voor had gezorgd dat we weer naar het Museumplein konden.

Nadat in Tokio de formaliteiten in orde waren gemaakt, kon Ajax alsnog beginnen aan de terugreis naar Amsterdam. En daar was het feest. Oh jazeker, groot feest. Het mocht dan waterkoud zijn, dan maakte werkelijk niemand iets uit. Er viel iets te vieren. Alweer!

De beelden hierboven zijn fijn om terug te zien. De NOS was erbij en deed verslag. We horen Humberto Tan met Edgar Davids praten en zien de spelers één voor één het podium betreden. Een zee van fakkels werd ontstoken en Louis van Gaal stal maar weer eens de show, zoals alleen hij dat kon. Een succesvolle penaltyreeks was voldoende om met Grêmio af te rekenen.

Het zijn tijden van weleer die velen zich nog goed kunnen herinneren. Wie weet was je er wel bij. Dan is het zeker leuk om het filmpje terug te kijken. Was je er niet bij? Dan is het zeker verplichte kost!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >