Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: giebelmeiden shoppen voor verjaardag idool Dani

Wij blijven in deze tijden van corona plichtsgetrouw YouTube afstruinen voor geinig en uniek beeldmateriaal over Ajax. Er is veel lolligs te vinden. Zo nemen we je dit keer mee terug naar 1996, naar het moment dat een stel opgewonden tienermeiden kleding gaat uitzoeken voor mooiboy Dani.

29 april 2020 - 08:49

Ach ja, Daniel da Cruz Carvalho ofwel Dani. Volgens Johan Cruijff ooit 'het grootste talent van Ajax'. En toegegeven, dat liet hij ook regelmatig zien. Waar hij zich echter ook regelmatig liet zien was het nachtleven. Dani was een mooie jongen en dat wist hij natuurlijk zelf ook wel. 

Je kunt je afvragen of het zijn sportieve carrière goed heeft gedaan, maar je bent jong, knap én speler van Ajax. Dan gaan er deuren open. Zie al die verleidingen die dat met zich meebrengt maar eens te weerstaan. Dani hing in veel meidenkamers boven het bed. Naast Martijn Reuser, Patrick Kluivert en Marc Overmars.

Good old Harry Vermeegen haakte handig in op de Dani-gekte die midden jaren negentig aan de gang was. Hij nodigde een roedeltje meiden uit die werkelijk hoteldebotel verliefd waren op de Portugese boywonder. Het haakje was de verjaardag van Dani. Hij zou 20 jaar worden en dus ging Harry met de meiden uit shoppen voor de verjaardag van de Ajacied.

Hoe dat ging, kun je in het filmpje hierboven zien. Het is hilarisch. Wederom andere tijden mensen. Zie je voor je dat zoiets vandaag de dag met Lasse Schöne gemaakt zou worden? Het lijkt ons uitgesloten. Die tijden zijn geweest, maar Dani moest het in 1996 echt nog even ondergaan. De trui die de meiden kochten was wel iets te groot, maar vooruit!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >