Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: de thuiskomst van de originele Ajaxletters

Er is rond de verhuizing van De Meer richting toen nog Amsterdam Arena het nodige fout gelopen. Dat weten we allemaal. Ajax ging van een huiskamer naar een betonnen bak en zo meer van dat alles. Ook de magische letters A-J-A-X waren kwijt...

30 april 2020 - 16:47

Gelukkig krijg je soms de kans om fouten te herstellen. Want stel je voor dat de originele letters van De Meer nooit meer waren opgedoken. Dat was toch pijnlijk geweest. Gelukkig verschenen ze plots op Marktplaats en werd er vanuit de club doortastend gehandeld.

De letters zijn waarschijnlijk 'kwijtgeraakt' door de partij die de verhuizing regelde en dus ook de letters had ingepakt. Discutabel, zoals Thijs Lindeman van Ajax Erfgoed in de video al terecht aangeeft, maar goed. Uiteindelijk kwam alles op z'n pootjes terecht en kijk nu!

De letters doken na een jaartje of tien, elf op via Marktplaats, om te kijken wat de gek er voor over had. Nou, er waren flink wat gekken die er veel voor over hadden. Maar uiteindelijk prijken de vier magische letters plus de bal waar ze horen: bij de entree van de Arena.

Het onderstel is intact gelaten en dus inmiddels heel erg oud, maar vroeger werden er tenminste dingen gemaakt met een garantie op kwaliteit. De verlichting is wel vervangen, evenals het rode glas want je doorstaat tien, elf jaar niet zomaar zonder dat er naar je wordt omgekeken.

Als je hier klikt, kun je een video bekijken die aan de plaatsing voorafging. Kijk maar eens hoe de A, J, A en X er aan toe waren. Niet best, niet best... Maar ze waren er gelukkig nog! En ze hangen alweer dik tien jaar netjes op hun plek, zoals het hoort.

Achteraf kun je zeggen dat het een voorzichtige aanzet was van omvormen van de kale Amsterdam Arena tot het nieuwe thuis van Ajax. Want nu zijn we best blij met de Johan Cruijff Arena, waarin verder is geschreven aan de rijke Ajaxgeschiedenis.

Er zijn inmiddels mooie feestjes gevierd, met die prachtige letters A-J-A-X op de achtergrond!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >