Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden dankzij docu uit 1997: De wereld van Louis van Gaal

De intelligente lockdown duurt nu een maandje en dus wordt het voor ons steeds moeilijker om met unieke beelden te komen. Maar we hebben weer wat leuks gevonden, hoor! Althans, dat denken wij. En niet zomaar, want in deze video komen echt weer pareltjes van fragmenten voorbij.

16 april 2020 - 15:06

We hebben na een tip de documentaire 'De wereld van Louis van Gaal' gevonden. De docu van Zembla duurt 36 minuten en als je die tijd toch over hebt – wie heeft dat thuis deze dagen nu niet? – vormt dit een meer dan prima invulling! Waarom? Omdat Van Gaal wordt gevolgd in zijn laatste dagen bij Ajax.

Laat je niet op het verkeerde been zetten door de eerste vijf minuten, waarin Van Gaal en zijn assistent Gerard van der Lem Spaanse les krijgen in aanloop naar hun dienstverband bij FC Barcelona. En buiten dat, ook die eerste vijf minuten zijn de moeite waard.

Daarna wordt het pas echt leuk. We zien beelden van het afscheid van Van Gaal in de toen nog Amsterdam Arena en er gaat een camera mee op pad naar het tripje door Zuid-Amerika. Ajax moet de sponsor tevreden stellen en speelt daarom nog enkele oefenpotjes na een wat moeizaam verlopen seizoen.

Zo zien we Van Gaal instapkaarten uitdelen, maar vervolgens ook bevelen dat de tassen weer van een karretje worden getild. De spelers zijn groot en sterk genoeg om hun eigen tas te dragen naar het hotel. Verder valt het de coach zwaar dat de Ajacieden op bezoek bij Boca Juniors hun warming-up niet op, maar naast het veld moeten doen omdat er nog een voorwedstrijd bezig is. Argentijnse toestanden!

En zo kunnen we nog wel eventjes doorgaan. Ook de passage met Dennis Schulp is fantastisch. De jonge Schulp mocht met het grote Ajax mee op pad, maar moest ook eindexamen doen. Aangezien zijn trainer een verleden heeft in het onderwijs, was dit zo geregeld. En dus zien we Schulp op Van Gaals hotelkamer zijn examen Engels doen.

Het moge duidelijk zijn: als je je kapot verveelt, is de dag dankzij deze docu over Van Gaal binnen de kortste keren 36 minuten verder. Graag gedaan!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >