Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Bananasplit neemt Swart flink in het ootje

Lik me togus! De pestpleuris! Hier zakt mijn broek van af! Als je Sjaak Swart kwaad wil krijgen, zeg dan iets negatiefs over Ajax. Maar er zijn meer manieren om 'Mister Ajax' uit de tent te lokken. Bijvoorbeeld door het beeld telkens te laten verspringen tijdens het bankhangen om een voetbalwedstrijd te bekijken.

23 april 2020 - 12:10

We hebben het hier trouwens niet over het minste potje voetbal, maar over Duitsland - Argentinië op het WK 1990. Inderdaad, dat was de finale! Een tikkeltje saaie wedstrijd, maar goed. Dat heb je vaker met finales en dat weet je niet van tevoren, dus je wilt eigenlijk geen seconde missen.

Nou, Sjaak moest wel een gedeelte missen. Hij ligt er helemaal klaar voor en vrouw Andrea kijkt ook gezellig mee, maar er gebeuren allemaal gekke dingen. Toevallig ook telkens net als Andrea eventjes wegloopt, waardoor het onbegrip alleen maar groter wordt.

Het kanaal verspringt, het geluid gaat steeds harder... en Sjaak snapt er niets van. Wat gebeurt er toch allemaal? En waarom uitgerekend nu? Nou, er gebeuren dingen op het moment suprême omdat Ralph Inbar zich er namens Bananasplit tegenaan bemoeit.

Voor de jongere lezers: dit programma heeft niets met Frans Bauer te maken, dat is slechts een slap aftreksel. Inbar was de grote initiator van het origineel en jaagt Sjaak aardig op de kast. “Wat is dit nu voor achterlijkheid? Raar...”

Ook bijna dertig jaar later toveren de beelden nog een glimlach op ons gezicht. En Sjaak, met zijn witte sokken? Die kan er nu vast ook wel om lachen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >