Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Ajacieden spelen De Kuip leeg in fantasie-opstelling

Clarence Seedorf als centrumspits met nummer 9, de teruggekeerde Frank Rijkaard als rechtshalf, Ronald de Boer als linksbuiten, John van de Brom en Michel Kreek in de basis. En toch gewoon met 0-4 winnen en de Supercup ophalen in een al leeggestroomde Kuip.

20 april 2020 - 09:22

Louis van Gaal moest puzzelen op zondag 8 augustus 1993. Finidi George was al aangetrokken, maar had nog geen werkvergunning, Edgar Davids, Stefan Pettersson en Peter van Vossen keken geblesseerd toe. 

Het maakte geen snars uit, want Ajax freewheelde die middag over het arme Feyenoord heen, zoals op bovenstaande beelden is te zien. Het was de eerste echte klassieker voor Jari Litmanen en de Fin liet zich dit gerecht goed smaken: hij scoorde gelijk tweemaal.

De andere treffers kwamen op naam van Marc Overmars en Frank de Boer. Vooral kampioenenmaker Frank kogelde echt heerlijk raak. Echt, kijk maar snel. Het is heerlijk om terug te zien.

Wat ook mooi is om te zien? Hoe De Kuip leegstroomde toen de vierde van Ajax het netje raakte. Het trouwe legioen was er klaar mee, had genoeg gezien en ging op huis aan. De ambiance was sowieso een beetje moeilijk, die dag. De echte stadionsfeer ontbrak.

Het stadion zat die dag vanwege allerlei ingewikkelde maatregelen maar voor driekwart vol. Sponsor PTT Telecom had 15.000 kaarten verspreid onder het personeel en bij de Feyenoord-aanhang konden alleen de seizoenkaarthouders een kaartje kopen.

Ajaxpubliek was er toen ook. De supporters konden alleen naar De Kuip afreizen via een speciale trein. Deze boemel werd destijds met een gekke bek omgedoopt tot de 'Fun Express'. Zij die erbij waren zagen hoe de teruggekeerde Rijkaard de enorme supercup (die beker was echt bizar groot) kwam showen.

Later dat jaar zou hij ook de 24ste kampioensschaal omhoog tillen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >