Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

TV-tip: Ziggo zendt alle Europacup 1-finales van Ajax nogmaals uit

Als je je verveelt en zelfs op Netflix niet meer weet wat je moet kijken, biedt Ziggo Sports absoluut de helpende hand. Want dit is echt leuk! De sportzender begint maandag met het uitzenden van alle Europacup 1-finales waar een Nederlandse club aan deelnam en dus komt Ajax zes keer voorbij!

06 april 2020 - 11:46
ziggofinalescar
Grijp deze kans om het gouden Ajax te bekijken! © Ajax Images

Huh, zes keer? Oh, jazeker. Zes stuks. Helaas geldt voor finales dat je ze ook kunt verliezen en dat is precies wat Ajax in 1969 overkwam. AC Milan bleek toen nog een maatje te groot voor het gouden Ajax, maar die verliespartij (4-1) kunnen we tegenwoordig best hebben.

Er moest wat extra geduld worden betracht, maar Ajax zou zich een tijdje later kronen tot één van de beste clubs van de jaren zeventig om niet te zeggen voor de eeuwigheid. Het is geen toeval dat het tijdschrift FourFourTwo dit geweldige Ajax uitriep tot de beste ploeg aller tijden.

We kunnen nu eens rustig nagaan waar al die loftuitingen aan te danken zijn, want Ziggo zendt deze week alle Europacup 1-finales van Nederlandse clubs nog eens integraal uit. Ajax is na de domper van maandag succesvoller op woensdag, donderdag en vrijdag door Panathinaikos (2-0), Internazionale (2-0) en Juventus (1-0) te verslaan.

Het bijzondere is dat in de finales van de jaren zeventig dus drie keer op rij 'de nul' werd gehouden. Dat is zelfs anno nu een sublieme prestatie! Alsof dit alles nog niet gezien is, kunnen we zondag nog eens 'wenen van geluk' dankzij het puntertje van Patrick Kluivert. En dan is er maandag de 13e nog de afsluiter met de finale van 1996. Je weet wel, de cup die Ajax eigenlijk ook heeft verdiend...

De aftrap van de finales is dagelijks om 20.30 uur en als je interesse is gewekt voor een stevig potje melancholie en hunkeren naar vroeger, kun je afstemmen op kanaal 14 voor Ziggo Sport of betaalzender Ziggo Sport Select.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >