Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Kijk, zo beeldhouw je het klassieke Ajaxlogo in een houten tafel!

Heb jij dit paasweekeinde ook in de rij gestaan bij de bouwmarkt? Ben jij na een maand quarantaine toe aan een nieuw klusje? Wij hebben iets voor je. Jan-Carel Koster heeft een prachtige Ajaxtafel gemaakt en laat op beeld zien hoe jij dit zelf kunt doen! Maar kopen kan natuurlijk ook!

14 april 2020 - 14:45

Eerlijk is eerlijk, we doen het iets simpeler overkomen dan het is. Of, nou ja, iets simpeler... Het is hartstikke moeilijk om zijn mooie Ajaxtafel te maken. Dit is pure kunst! Wij kunnen echt niet wat Jan-Carel wel kan en precies daarom is deze Ajaxtafel zo mooi.

Het klassieke Ajaxlogo is uitgehouwen op een formaat van 75 centimeter doorsnee, in een blad van tien centimeter dikte. Het complete blad heeft een formaat van 100*115 centimeter. Als het logo is uitgehouwen, wordt dit afgevuld met glasheldere epoxy giethars, zodat er weer een vlak geheel en dus een mooie tafel ontstaat. Hoe het hele proces in elkaar steekt, zie je in de video.

Deze tafel is 'gewoon' prima te gebruiken! Je kunt zelfs kiezen of je er een hoog of laag onderstel onder laat schroeven, zodat je aan de tafel kunt zitten of staan. Ook valt de tafel met een enkele aanpassing prima te integreren in een grotere vergadertafel. De tafel staat op dit moment bij de showroom van Zwaartafelen in Amersfoort, waar ze goed zijn in kunststukjes maken.

Het was de bedoeling om de tafel voor een mooi bedrag te veilen en Donny van de Beek zou waarschijnlijk zijn steentje bijdragen, maar vanwege de corona-crisis is dit plan in het water gevallen. Daarom wordt nu gehoopt dat wat online aandacht zorgt voor een mooie opbrengst voor Stichting Zorgeloos Kind. De tafel kost 7500 euro, maar als je er meer voor over hebt, mag je altijd overbieden.

Kortom, als je binnenkort gaat verhuizen of nog iets hebt in te richten, dan weten wij het wel! Wil jij meer info, extra beelden of in contact komen met beeldhouwer Jan-Carel? Klik hier!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >