Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Heerlijke beelden: twintigjarige Davids verpulvert Feyenoord

De meeste klassiekers onthoud je wel, maar soms zakken dingen wat weg. Geen zorgen, want wij frissen je geheugen met groot plezier op. We nemen je mee terug naar 31 maart 1993 wanneer Ajax, met een piepjonge Edgar Davids voorop, Feyenoord in de eigen Kuip omver loopt.

28 april 2020 - 15:20

De wedstrijd hierboven betreft de halve finale van het KNVB-bekertoernooi, op bezoek bij Feyenoord. In De Kuip dus. Om de finale in datzelfde stadion te halen, moest worden afgerekend met de Rotterdammers en we kunnen stellen dat dit met 0-5 meer dan uitstekend lukte!

Trainer Louis van Gaal stuurde die dag de volgende elf namen het veld op: Edwin van der Sar, Sonny Silooy, Marciano Vink, Michel Kreek, Frank en Ronald de Boer, Dennis Bergkamp, Edgar Davids, Clarence Seedorf, Stefan Pettersson en Marc Overmars.

Vooral Davids deed van zich spreken. De toen net twintig jaar geworden pitbull trof maar liefst drie keer doel. Het is heerlijk om terug te zien, alleen al omdat hij op één veld stond met iemand als Bergkamp. Vooral de eerste treffer is lekker om te zien. Ajax sneed via Bergkamp, Pettersson en Davids als een warm mes door de slappe boter van de Feyenoord-defensie.

Maar zie ook hoe de nog veel jongere Seedorf tussen de grote mannen liep. In niks oogde hij toen als een tiener. De finale die volgde won Ajax met grote cijfers van sc Heerenveen (6-2). Het bleek echter een troostprijs, want Feyenoord pakte dat seizoen de titel.

Dat maakt bovenstaande beelden niet minder leuk om te zien. Bovendien zou de grote glorietijd van Ajax en Van Gaal weldra aanbreken...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >