Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen krijgt startbewijs voor voorronde-CL

Net als de eredivisie is seizoen 2019/2020 ook definitief gekortwiekt voor Ajax Vrouwen. De ploeg van Danny Schenkel wordt na evengoed zo'n driekwart competitie als tweede geklasseerd en krijgt de beloning die hierbij hoort: een startbewijs voor de voorronde van de Champions League.

24 april 2020 - 18:38
ajaxvrouwentweedecar
PSV was dit seizoen een maatje te groot voor Ajax Vrouwen. © Pro Shots

De KNVB gaf inmiddels wat tekst en uitleg bij de soms bijzondere besluiten bij de afwikkeling van seizoen 2019/2020. Sowieso vindt de voetbalbond het ongepast om over kampioenen te spreken en worden de schalen omgesmolten en hopelijk na het volgende seizoen wel uitgereikt.

Het is echter zeer moeilijk om zomaar een streep te trekken, maar gelukkig zijn de gevolgen voor het vrouwenvoetbal iets minder ingrijpend. Zo is er sprake van een gesloten competitie, waardoor geen besluiten hoefden te worden genomen op het vlak van promotie en degradatie.

Ook de afspraken voor Europees voetbal waren duidelijk, want slechts de nummers één en twee van de competitie kwamen in aanmerking. Koploper PSV wordt dus evengoed geen kampioen, maar mag zich wel inschrijven voor de hoofdfase van de Champions League, terwijl ook Ajax Vrouwen goed nieuws ontving.

De ploeg van Danny Schenkel krijgt als nummer twee het startbewijs voor de voorronde van de Champions League. Ajax Vrouwen kwam al twee keer met succes door die voorronde en mede dankzij die prestaties mag Nederland volgend seizoen voor het eerst twee ploegen afvaardigen.

Ajax Vrouwen krijgt in die zin dus loon naar werken, omdat het achter het ongenaakbare PSV als tweede staat geklasseerd. Dit had in de play-offs om de landstitel allemaal nog overhoop kunnen gaan, maar daar staat helaas een dikke streep door. Een late overwinning van Twente op Ajax Vrouwen was zodoende slechts voor de boeken.

Heeft Ajax Vrouwen geluk gehad dat het geen tweede keer tegen het sterke PSV hoefde aan te treden? Het lijkt er absoluut op, maar zo gaan die dingen nu eenmaal. Je doet er weinig aan. Een competitie wordt ook niet zomaar op driekwart gestopt. En dus is het niet anders...

Het is en blijft wel de vraag hoe die voorronde komende zomer precies vorm moet krijgen, want mag er gereisd worden en waar is sporten toegestaan? Volgens de huidige stand van zaken niet in Nederland...

Dat zijn echter allemaal vraagstukken voor later, want het was nu vooral belangrijk dat er beslissingen werden genomen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >