Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: rondleiding door Johan Cruijff Arena in aanbouw

Het voetbal mag dan stilliggen, wij gaan door met speuren naar pareltjes op YouTube. Pareltjes die je mee terug nemen in de tijd. Zo ook deze video van de Johan Cruijff Arena in aanbouw. De beelden zijn geschoten in januari 1996. Zet je geluid aan voor al het geboor, gezaag en gehamer en zie hoe kaal alles toen nog was...

24 maart 2020 - 09:03

Want kaal was het. In maar ook zeker buiten het stadion in aanbouw. Er was nog helemaal niks. Geen Ziggo Dome, Afas Life, Café Baco, Villa Arena, Febo Boulevard, fanshop, Arena Boulevard... Niks.

Op de video zien we mannen met bouwhelmen en een aardig bouwbord. De oorspronkelijke naam Amsterdam Arena staat daar niet op, maar we lezen wel: 'Stadion Amsterdam en Transferium, opening augustus 1996'. 

Die planning werd gehaald, want het toenmalige fonkelnieuwe onderkomen van onder andere Ajax opende de poorten op 14 augustus 1996.

Zo ver was het op bovenstaande video nog niet. De schuifbare dakpanelen worden nog ingehezen, er staat een grote kraan op de middenstip en er is nog geen grasmat te zien.

Wel is de constructie onder wat het veld moet worden goed zichtbaar. In het stadion heb je amper door wat er nog allemaal onder de grasmat zit en deze beelden geven een aardig inkijkje.

Na de ingebruikname in 1996 was het flink zoeken voor Ajaxsupporters. Gaan we ons in dit kale stadion wel thuisvoelen? Inmiddels is er onwijs veel ten goede veranderd en mogen we de Johan Cruijff Arena écht ons thuis noemen, maar tjonge, dat had wel een flinke aanloop nodig! 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >