Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Ajaxselectie 1994/95 traint naast De Meer

Michael Reiziger komt aanrijden in zijn Opel, supporters klampen Frank Rijkaard aan voor een fotootje en Marc Overmars lijkt te laat komen. We schrijven seizoen 1994/1995 en Ajax traint op de velden naast Stadion De Meer. Een camera draait en die beelden vinden we op YouTube.

25 maart 2020 - 08:51

We moeten wat in deze tijden van sociale isolatie, dus struinen we internet af naar unieke Ajaxbeelden van weleer. Bovenstaand filmpje, geschoten door 'Starfield Productions', geeft een bijzonder beeld van hoe het er midden jaren negentig aan toe ging.

De aanstormend Champions League-winnaar traint gewoon openbaar, in de schaduw van Stadion De Meer. Het zijn volstrekt andere tijden en het is echt geweldig dit soort amateurbeelden te bekijken.

Geen grote sponsor-Mercedessen op het parkeerterrein en supporters kunnen hun helden vragen om een foto. Weet je nog? Thuis het rolletje laten ontwikkelen en pas bij het ophalen van de foto's wist je of ze gelukt waren. 

Het zijn mooie beelden. We zien routinier Rijkaard naar het veld lopen met jonge hond Patrick Kluivert aan zijn zijde. We zien Tarik Oulida – hij van die twee treffers tegen AEK Athene – zijn 'bolide' parkeren en we zien meer van De Meer.

Weemoed mensen. Weemoed.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >