Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Mijn Club, Mijn Ideaal #7 – Bijgeloof

Eerst met je linkervoet het veld betreden, het dragen van een bepaalde kleur sokken of het slaan van een kruisje. Het zijn rituelen die veel voetballers hebben, in de hoop dat het ze geluk brengt. Ook onder supporters zoals Annemarie is bijgeloof een begrip. Ze haalt de gekste fratsen uit om haar club te ondersteunen. Hoog tijd voor een bezoekje!

06 maart 2020 - 14:56

Mijn Club, Mijn Ideaal is een serie videoportretten van markante Ajaxfans en hun supportersbeleving. In de zevende aflevering gaan we op bezoek bij Annemarie de Nobel. De doorgewinterde Ajaxsupportster is met de club opgegroeid en maakte in vijftig jaar als seizoen- en uitkaarthouder al vele mooie dingen met de club mee.

De successen van Ajax zijn niet alleen te danken aan de spelers op het veld, want ook Annemarie draagt op de tribune of voor de televisie haar steentje bij. De bijgelovige Ajacied kust voorafgaand aan een wedstrijd altijd haar Ajaxkettinkje en houdt deze vervolgens tweemaal drie kwartier vast. Dit alles om een goede afloop van het duel te bevorderen.

Het ritueel met de Ajaxketting is slechts een van de vele fratsen die Annemarie uithaalt in de hoop dat het haar club geluk brengt. Zo draagt ze ook altijd een stressballetje van Johan Cruijff bij zich, zweert ze bij hetzelfde geluksshirt en wordt iedere aanval van de tegenpartij in de kiem gesmoord door ‘gaat niet door!’ te roepen.

In de video laat Annemarie haar kamer met Ajaxherinneringen zien en vertelt ze over de vele bijzondere rituelen die ze voorafgaand aan iedere wedstrijd uitvoert. “Soms werken de rituelen wel en soms ook niet. Het bijgeloof slaat natuurlijk eigenlijk nergens op, maar toch blijf ik het doen,” aldus Annemarie.

We zijn nog steeds op zoek naar Ajacieden!
Ben jij ouder dan 13 jaar en vind je het leuk om iets over jezelf en jouw liefde voor je club te vertellen? Meld je dan hier aan!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >