Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Heerlijke beelden: herbeleef Open Dag Ajax in De Meer (1989)

Heb je wel eens van WBTV gehoord? We kunnen ons voorstellen dat het antwoord hierop 'nee' is, maar na het zien van onderstaande beelden verandert alles. De video neemt je mee terug naar de start van seizoen 1989/1990 en de open dag in Stadion De Meer. Heerlijk!

30 maart 2020 - 10:51

Nu het voetbal stilligt delen we al een poosje mooie beelden van weleer. Via Facebook kregen we werkelijk een fantastische tip en een link richting bovenstaand pareltje. De video duurt vijftien minuten en doe jezelf een lol: ga kijken.

We zien van alles voorbij komen tijdens deze open dag. Interviewtjes met spelers, zoals een piepjonge Bryan Roy en Frank de Boer, maar ook veel gesprekken met supporters op de tribune. Handtekeningenboekjes in de aanslag en alles.

De verslaggever van WBTV is een mooie baas. Zonnebrilletje op, microfoon met goudkleurige knop. Niks meer aan doen. Mooi gesprek ook met Frank de Boer. Prima vragen over het shirt en of deze wel goed vocht opneemt. De Boer: "Ehhh, joh... eh... het neemt wel goed vocht op, ja..."

We zien ook een deel van de oefenwedstrijd tegen de KNVB-amateurs, waarna we weer schakelen naar verwachtingen van supporters over het seizoen dat voor ze ligt. En die Leo Beenhakker, zou dat een beetje een goede trainer zijn? Men wist toen in elk geval nog niet dat het kampioenschap behaald zou worden.

Interessant is verder het interview met Johan Cruijff, tegen het einde van de video. Ook komt het mogelijk verlaten van De Meer aan de orde. Zou Ajax richting de Bijlmer verhuizen...? WBTV loopt al door grasland, waar later de Johan Cruijff Arena zou verrijzen.

Sjaak Swart en Bob Haarms stellen het in de video dat ze het vooruitzicht van een verhuizing vreselijk jammer vinden. "Heel erg. Dit stadion hoort bij Ajax."

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >