Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Geen Bernabéu, maar gezellig training kijken in voorstadje Getafe

Ja, jeetje, vorig seizoen waren we ook in Madrid en was veel anders. Ajax stond op het punt te excelleren in Estadio Santiago Bernabéu, maar nu wordt precies datzelfde gevraagd in het Coliseum Alfonso Pérez. En dat is ook best leuk, echt waar!

20 februari 2020 - 01:18
getafe-vlag-1200
Getafe maakt zich op voor hoog bezoek uit Amsterdam. © Pro Shots

Terwijl Ajax nog een training afwerkt op het eigen sportpark De Toekomst, dwalen wij al door wereldstad Madrid. We passeren Puerta del Sol, het plein waar een paar duizend Ajaxsupporters vorig seizoen stond te zingen en te springen.

Precies dat plein is nu leeg. Nou ja, leeg niet, maar veel Ajacieden zijn er in elk geval niet te bekennen. In het onderkomen van Getafe CF zijn immers 843 Ajacieden welkom, terwijl Bernabéu er 3877 kon huisvesten. Van Champions League naar Europa League. Het is even wennen, maar dat het mooi kan zijn weten we nog dondersgoed van een paar jaar terug.

We besluiten halverwege de middag treinlijn C3 te pakken richting Getafe met als bestemming station El Casar. Het is een ritje van een klein halfuurtje. Daar aangekomen staan we nog voor een wandeling van twaalf minuutjes. Kijken op de routeplanner is amper nodig, want de lichtmasten van Coliseum Alfonso Pérez wijzen je al snel de weg.

De rust overvalt ons. We slenteren door een ruim opgezette en kalme woonwijk, terwijl de lichtmasten steeds dichterbij komen. We zijn gevoelsmatig echt heel ver weg uit de drukte van het mondaine Madrid, maar dit is ook allemaal wel weer leuk.

Als we het stadion betreden wordt dat gevoel bevestigd. Het onderkomen telt 17.700 azuurblauwe stoeltjes en alleen de hoofdtribune heeft een dak. Hier kan zomaar eens een ontzettend spannend – en intens – potje voetbal op ons wachten.

De Ajacieden betreden na de persconferentie van Erik ten Hag en Lisandro Martínez het veld voor een lichte training. Het geheel wordt gadegeslagen door sponsoren en een flinke pluk supporters, die ook alvast effe de sfeer zijn komen proeven.

Even na 20.30 uur houden de spelers het voor gezien. De bus wacht. Supporters wandelen het stadion uit en vinden langzaam weer hun weg terug naar het levendige centrum van Madrid, benieuwd naar wat matchday ons gaat brengen.

De foto’s hieronder zijn van Pro Shots, onszelf en De Brouwer.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >